זיהום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זיהום
    אור
    20/10/2010

שלום!
    אני בת 23 וכשאני אוכלת אני מפחדת לגעת באוכל בידיים ולכן אחרי שאני אוכלת אני שוטפת את הידיים שלי עם סבון כי אני מפחדת מזיהום.
    כמו- כן אני מלצרית ובכל פעם שאני עובדת והבגדים שלי התלכלכו באוכל אני שמה בכביסה ומפחדת לגעת במשך כמה זמן עד שזה נשטף כי אני מפחדת שיש בזה חיידקים ומפחדת מזיהום.
    אשמח אם תענו לי אם אפשר לקבל מדבר כזה זיהום, וכמה זמן חיידקים מסוגלים להיות על אוכל לדוגמא:(בארון הכביסה שיש בו בגדים שהתלכלכו מאוכל) עד שהם נעלמים.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זיהום

הוספת תגובה

• זיהום - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/10/2010

אין שום סיבה לפחד מזיהומים עקב מגע באוכל ביידים. לא כך נדבקים במחלות זיהומיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זיהום

אור
    21/10/2010

תודה על תשובתך.
    אשמח לדעת כמה זמן לוקח לחיידקים שנמצאים על אוכל/ חפצים להיעלם/ למות?
    ואם הבנתי נכון- זיהום בא רק מתוך הגוף ולא עובר במגע עם אוכל/ חפצים וכו'???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

אור
    24/10/2010

תודה על תשובתך.
    אשמח לדעת כמה זמן לוקח לחיידקים שנמצאים על אוכל/ חפצים להיעלם/ למות?
    ואם הבנתי נכון- זיהום בא רק מתוך הגוף ולא עובר במגע עם אוכל/ חפצים וכו'???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/10/2010

חיידקים נמצאים בכל מקום. גם על הגוף שלנו, על אוכל ועל חפצים שונים. רובם המכריע הם חיידקים "טובים" שאינם גורמים למחלות ולכן גם אין צורך להתגונן מפניהם. לכן גם לא ניתן לדבר על משך הזמן שלוקח לחיידקים להעלם כי תמיד ניתן למצוא חיידקים ללא קשר לזמן שעבר.
    ההמלצה היא לשמור על כללי הגיינה בסיסיים - להכניס אוכל למקרר, לא לאכול אוכל מקולקל ולשתוף ידיים לאחר הליכה לשרותים. פרט לכך אין צורך להמנע ממגע עם אוכל שאינו מקולקל.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו