מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיידק קלבסיאלה בשתן ובדםיעלה26/10/2010
שלום!
אבי ( בן 92) סובל ממחלת הגושה מצבו היה כרוני והוא היה בריא, רק בשנה האחרונה התפרצה המחלה והוא מאושפז לעתים קרובות כדי לקבל מנות דם. לפני שבוע אושפז אבי בבית חולים במרכז הארץ - מחלקה פנימית עקב חום גבוה וירידה ניכרת בהמוגלובין (7)לאחרונה התברר שיש לו חיידק הנ"ל בשתן ובדם והוא החל לקבל אנטיביוטיקה. מנהל המחלקה אמר לי שהחיידק שיש לאבי הוא לא kpc אלא חיידק קלבסיאלה שאינו עמיד לחלק מסוגי האנטיביוטיקה. למרות דבריו אני בחרדה ואודה אם אקבל מענה למספר שאלות:
1. האם למרות דברי הרופא אבי לא צריך להיות בבידוד?
2. שם התרופה שכתוב על העירוי ( יכול להיות שלא דייקתי באיות כי הכתב לא היה ברור...)
pmekacr האם יש הלימה בין דברי הרופא לבין שם התרופה?
3. המשפחה נגעה הרבה באבי ולא רחצנו ידיים (אגב, לא אמרו לנו לעשות זאת בבית החולים. את המידע אני שואבת מהאינטרנט.) האם אנו בסכנת הדבקות?
4. מימה יכול להגרם לו זיהומים כאלו?
אודה על מענה מהיר
יעלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק קלבסיאלה בשתן ובדם - תגובה
ד''ר ענת וידר-פיינסוד26/10/2010חיידק הקלבסיאלה גורם במיקרים רבים לדלקות בשתן והזיהום בשתן יכול לעבור גם לדם, כנראה כמו שקרה לאביך. אין לי נתונים לקבוע לאיזה אנטיביוטיקות החייידק רגיש. השם שכתבת לא דומה לאף תרופה. בכל מקרה הסכנה בזיהום שכזה היא בעיקר לחולה עצמו- כלומר לאביך, ובמקום השני לחולים בסביבתו. מבקרים בריאים אינם נדבקים. החלמה מהירה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
יעלה26/10/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)