חיידק קלבסיאלה בשתן ובדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חיידק קלבסיאלה בשתן ובדם
    יעלה
    26/10/2010

שלום!
    אבי ( בן 92) סובל ממחלת הגושה מצבו היה כרוני והוא היה בריא, רק בשנה האחרונה התפרצה המחלה והוא מאושפז לעתים קרובות כדי לקבל מנות דם. לפני שבוע אושפז אבי בבית חולים במרכז הארץ - מחלקה פנימית עקב חום גבוה וירידה ניכרת בהמוגלובין (7)לאחרונה התברר שיש לו חיידק הנ"ל בשתן ובדם והוא החל לקבל אנטיביוטיקה. מנהל המחלקה אמר לי שהחיידק שיש לאבי הוא לא kpc אלא חיידק קלבסיאלה שאינו עמיד לחלק מסוגי האנטיביוטיקה. למרות דבריו אני בחרדה ואודה אם אקבל מענה למספר שאלות:
    1. האם למרות דברי הרופא אבי לא צריך להיות בבידוד?
    2. שם התרופה שכתוב על העירוי ( יכול להיות שלא דייקתי באיות כי הכתב לא היה ברור...)
    pmekacr האם יש הלימה בין דברי הרופא לבין שם התרופה?
    3. המשפחה נגעה הרבה באבי ולא רחצנו ידיים (אגב, לא אמרו לנו לעשות זאת בבית החולים. את המידע אני שואבת מהאינטרנט.) האם אנו בסכנת הדבקות?
    4. מימה יכול להגרם לו זיהומים כאלו?
    אודה על מענה מהיר
    יעלה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    חיידק קלבסיאלה בשתן ובדם

הוספת תגובה

• חיידק קלבסיאלה בשתן ובדם - תגובה

ד''ר ענת וידר-פיינסוד
    26/10/2010

חיידק הקלבסיאלה גורם במיקרים רבים לדלקות בשתן והזיהום בשתן יכול לעבור גם לדם, כנראה כמו שקרה לאביך. אין לי נתונים לקבוע לאיזה אנטיביוטיקות החייידק רגיש. השם שכתבת לא דומה לאף תרופה. בכל מקרה הסכנה בזיהום שכזה היא בעיקר לחולה עצמו- כלומר לאביך, ובמקום השני לחולים בסביבתו. מבקרים בריאים אינם נדבקים. החלמה מהירה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

יעלה
    26/10/2010

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו