האם היתה הדבקה ב - CMV בסמוך להריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם היתה הדבקה ב - CMV בסמוך להריון
    מירי
    18/11/2010

שלום רב,
    בתחילת ספטמבר נכנסתי להריון ובבבדיקות דם שגרתיות נמצא כי CMV IGG חיובי ואילו CMV IGM שלילי.
    בהריון הקודם שלי (לפני כשלוש שנים) בבדיקת CMV נמצא כי CMV IGG שלילי. כלומר ההדבקה היתה במהלך התקופה שבין סוף ההריון הראשון לנוכחי.
    חשוב לי לוודא שההדבקה לא היתה בסמוך להריון. ידוע לי כי ההמלצה לא להיכנס להריון כחצי שנה לאחר הדבקה ב - CMV.
    בדיקת Avidity נמצאה 0.39 (לפי המעבדה מעל 0.3 זה תקין) אך עדיין זה נותן אינדיקציה לכך שלא נדבקתי בהריון עצמו אך יתכן שנדבקתי כחודש לפני הכניסה להריון.
    הרופא שלי ביקש בדיקת דם נוספת כוללAvidity כדי לראות האם יש עליה או לא. לטענתו אי עליה של ה - Avidity ייתן אינדיקציה לכך שהמחלה כנראה היתה לפני זמן רב יחסית.
    האם יש צדק בדבריו? כמו כן הוא המליץ לי בנוסף להתייעץ גם עם מומחה למחלות זיהומיות. האם תוכלי להמליץ על מומחה כזה מאזור הצפון (אזור חיפה וצפונה)?

סליחה על המייל הארוך. תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• האם היתה הדבקה ב - CMV בסמוך להריון - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    21/11/2010

אני מנועה בפורום מלתת המלצות אישיות לרופאים. המקרה שלך דורש יעוץ אישי ולכן אני בהחלט ממליצה על פנייה למומחה/ית למחלות זיהומיות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו