אובחנתי כחולה במחלת ליים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אובחנתי כחולה במחלת ליים
    דן
    21/12/2010

נעקצתי ע"י קרציה בפסח 2005 בזמן טיול במדבר יהודהץ הופיעה פריחה אדומה מסביב לאזור הנשיכה. הייתי מודע במעורפל לסיכון לליים אך נאמר לי שסימפטום מובהק הוא חום גבוה, וכשזה לא הופיע התעלמתי מהנושא.

בשנים האחרונות סבלתי מתופעות ומיחושים פיזיים ופסיכולוגים אותם יחסתי לסטרס רב שבו הייתי (הפרעון שינה, כאבי ראש, עקצוצים בעור, כאבי גרון, דיכאון, חרדה). בחודשיים האחרונים החלטתי להשקיע במחקר מעמיק יותר ובעקבות כך החודש בוצעו שתי בדיקות עוקבות בהן חזרתי חיובי לבוריליה IgM ושלילי לבורליה IgG.

בכלליות נאמר שהמשעות היא קיומה של הדבקה פעילה ולא היסטורית. על תוצאות הבדיקה נרשם "מכיוון שאין סרוקונברסיה אין עדות להדבקה, מומלץ לבצע בדיקה נוספת בעוד כחודש". מה המשמעות? האם פשוט כי הם לא ידעו על עדות להדבקה (עקיצת קרציה + פריחה)?

- מה המשמעות של תוצאות מעבדה כאלו?
    - האם יש מחלות נוספות שיכולות לגרום לתשובות כאלו? (ליים חיובי אך למעשה מדובר במשהו אחר)
    - כיצד בודקים קיומן של קו-אינפקציות? האם כדאי לוודא קיומן לפני התחלת טיפול אנטיביוטי?
    - האם ניתן לקבל רשימה של מומחים לליים בארץ?
    - האם עדיף להתייעץ עם מומחה מחו"ל? מאחר ועבר זמן רב מאז ההדבקה המצב נהיה מורכב יותר.

תודה, דן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אובחנתי כחולה במחלת ליים

הוספת תגובה

• אובחנתי כחולה במחלת ליים - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    23/12/2010

לא ניתן להדבק במחלת ליים בארץ מאחר והמחלה לא קיימת כאן.
    לגבי האחבנה של שאר המחלות - דרוש כאן יעוץ זיהומי מסודר ולא אינטרנטי.
    הפרשנות של הבדיקות הסרולוגית של בורלייה תלוייה בפקטורים רבים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו