דלקת קרום המוח - לכמה זמן

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דלקת קרום המוח - לכמה זמן
    שרי
    09/12/2007

שלום!

אני נוסעת בקרוב לדרום אמריקה. קיבלתי את כל החיסונים הנדרשים, פרט לטטנוס + דלקת קרום המוח, בגלל שקיבלתי את החיסונים האלה בגיוס לפני 4 שנים בדיוק.

הרופא במרפאת המטיילים אמר לי שאין צורך להתחסן שוב נגד דלקת קרום המוח, אבל במשרד הבריאות אמרו לי שהחיסון הזה תקף ל-3 שנים בלבד ועליי להחתסן שוב כדי להיות מוגנת.

מי מהם צודק? האם להתחסן שוב בכל מקרה או שאין צורך? ושאלה נוספת- אם קיבלתי בילדותי חיסון נגד צהבת B (את כל שלושת הזריקות) האם אני מוגנת לצמיתות?

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דלקת קרום המוח - לכמה זמן

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דוד ששה
    09/12/2007

1. לגבי הפטיטיס B - אם קיבלת את 3 הזריקות אין צורך לחזור על החיסון, גם אם זה היה בילדות.
    2. לגבי טטנוס - את אכן מחוסנת.
    3. לגבי דלקת קרום המח (מנינגוקוק) - אכן החיסון תקף ל-3 שנים בלבד. משרד הבריאות ממליץ לקבל את החיסון לנוסעים למדינות מסוימות בדרום אמריקה, אולם זה שנוי במחלוקת (המרכז האמריקאי לבקרת מחלות, ה-CDC, אינו ממליץ, למשל, חיסון לדלקת קרום המח ברב מדינות אמריקה הדרומית).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו