שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    טלי
    13/01/2011

שלום רב,
    1. לגבי הידבקות מאיידס (ושאר מחלות זיהומיות). נשכתי בשוגג את החניכיים (מעט מתחת לשפה באזור הניבים ) ויש לי פצעון פתוח בפה וכן איזה דלקת שאו-טו-טו בוקעת ותדמם. האם אני יכולה להידבק מאכילה במלון/מסעדות - הן מבחינת הסכו"ם (שמן הסתם עובר ניקוי אך לא סטריליזציה) והן מבחינת המזון שאולי העובדים נחתכו ואם מי מהם נשא של איידס או מחלה זיהומית אחרת (במיוחד עובדים זרים שחלקם נשא של מחלות זיהומיות העוברות אפילו בלחות). האם יש בכך סיכון וניתן כך להידבק או שאני יכולה לאכול בשקט בכל מסעדה/מלוןן?
    2. לגבי חיסון נגד שפעת החזירים: בשעתו היו דיוניים בעניין האדג'ובנט שבחיסון, ושנה שעברה לנשים הרות נתנו חיסון נטול אדג'ובנט. האם גם השנה יש חיסונים ללא אדג'ובנט או שהשנה זה חיסון אחיד לכלל האוכלוסיה. ואם כן, מה מומלץ לנשים שאינן בהריון אך חושבות על כך בטווח הקרוב. תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• שאלה - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    13/01/2011

לא ניתן להדבק באיידס באמצעות מזון גם כשיש חתכים בפה.
    כנל לגבי מחלות זיהומיות אחרות הקשורות במזון - דרך ההדבקה אינה דרך פצעים בפה.
    לגבי חיסון לשפעת חזירים החיסון השנה אינו מכיל אדג'ובנט. בשנה שעברה בגלל שהיה מחסור בחיסונים יצרו חיסונים עם כמות אנטיגן קטנה יותר ולכן היה צורך להוסיף את האדג'ובנט.
    מומלץ להתחסן לשפעת בפרט בהריון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה לד"ר מאור!

טלי
    13/01/2011

רב תודות על תשובותיך המפורטות

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו