מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אחרי ניתוח לבכואב הלב ..!!19/01/2011
שלום רב.
אני בת 18 אמורה לעבור ניתוח לב פתוח לסגירת חור בלב בעוד שבוע..
יש לי כמה שאלות בבקשה :-
1. אני חייבת לאחר ניתוח זה להישאר בבית החולים זמן רב אבל אני מפחדת להישאר שם מפני שלא להידבק ממחלות החולים האחרים או מחיידקים הנמצאים באויר או בשירותים אפילו מפחדת להתקלח בבית החולים . ( את יודעת כי שם מלא אנשים..) מה לעשות כדי להיפטר ממחשבות אלה ??
2. מה הסיכוי לקרות זיהום במקום הניתוח ( בית החזה) בזמן הניתוח ואחריו ??
3. האם לאחר ניתוח זה אהיה עלולה לקבל מחלות זיהום יותר מאדם אחר ועליי להקפיד על ניקיון כללי ונקיון הפה והשיניים באופן ממושך ???
באמת מפחדת מדברים אלה מקווה שהבנת אותי..
תודה יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה
כואב הלב ..!!20/01/2011* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאחרי ניתוח לב - תגובה
ד``ר יסמין מאור24/01/2011ראשית בהצלחה בניתוח!!
איננני מכירה מקרוב את פרטי המום הלבבי שלך אולם כאשר יש המלצה לתקן את הפגם בלב - זה נובע מתוך מחשבה כי הנזק והסיכון העלולים להגרם לך עקב חוסר תיקון המום הלבבי עולים על הנזקים הצפויים בניתוח.
תמיד יש סיכון להדבק בזיהומים לאחר ניתוח ועקב שהייה בבית חולים אולם עדין מדובר על מקרים נדירים. רוב החולים עוברים את ההתערבויות ללא בעיות.
שמירה על נקיון כגון מקלחת מורידים את הסיכון לזיהום ולא מעלים אותו - הכל על פי ההמלצות שתקבלי במחלקה בה תעברי את הניתוח.
משך האשפוז היום לאחר ניתוחים התקצר בצורה משמעותית.
אני מציעה לך לדבר על החששות שלך עם מנתח הלב - הוא האדם הנכון להתיעצות במקרה זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות בבקשה
דוד25/01/2011שלום רב.
תודה על התשובה שלך אבל יש לי עוד שתי שאלות בבקשה:-
1. הניתוח אמור להתבצע באמצע בית החזה , ואז באמצע בית חזה יש לי שיער קטן כמעט לא נראה , אבל מפחדת לקרות זיהום בזמן הניתוח , האם אני צריכה להסיר אותו גם אם הוא קטן ??
2. לגבי המקלחת בבית החולים מכיוון שיש רבה חולים מטופלים שם אולי יהיה השירותים לא נקי אז אך אני יכול ליכנס לשם ואפילו להתקלח שם מאוד מפחדת מזיהום .. מקווה שהבנת אותי, מה לעשות עם מחשבות אלה ??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלות בבקשה - תגובה
ד``ר יסמין מאור31/01/2011את השער הצוות הרפואי מוריד לפני הניתוח בשיטות שלוקחות בחשבון גם את הנושא הזיהומי.
לגבי המקלחות - חשוב להתקלח הכל על פי ההמלצות של הצוות הרפואי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
בדיקות ובעיות בריאות לא מובנות וזקוקים לסיוע
האם לימון הורג חיידקים שיש לי על האוכל
גרד בפי הטבעת וחוסר שינה בעקבות הגרד
שריטה מחתול רחוב והאם להיוועץ בלשכת הבריאות
סכנה לזיהום בעת היריון בסיכון
האם יש לעשות בירור חוזר לראות האם נעלם MRSA
האם יש היגיון בבדיקה שלישית והאם יש צורך בטיפול תרופתי
סרולוגית חיובית וקבלת תו ירוק
לימפאדנופתיה בצוואר ותוצאות בדיקה
ערוץ הבריאות
.jpg)