שעלת..?!?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שעלת..?!?!
    אלינור
    23/01/2011

לפני חודש הייתי מצוננת ואחרי כמה זמן זה החמיר והפך לשפעת קשה - הרופא נתן לי טיפול של סירופ לשיעול וכדורים של הצטננות. אחרי כמה ימים זה עבר....
    לפני שבועיים בערך חזר לי רק השיעול היבש בצורה חריפה... שיעול ברמות של להיחנק ולא לישון בלילות. הסירופ לשיעול לא עזר...
    הלכתי לרופא במוקד ובצילום ריאות והסינוסיטיס היה תקין.
    האבחנה של הרופא הייתה שעלת. ושלח אותי לבדיקות דם.
    הוא נתן לי טיפול של אנטיביוטיקה ומשאף וכדורים לשיעול שהתופעות לוואי שלהם ממש מזעזעות אבל מפחית את התקפי השיעול למשך שעתיים שלוש....
    בבדיקות דם האחות אמרה שזה יכול להיות אסטמה שמתפתחת בגיל מאוחר(24).
    בנתיים הכדורים עדיין לא עוזרים ואני עדין משתעלת שהשיעול גורם לכאבי ראש ובחילות וחוסר שינה בלילות...
    רציתי לדעת מה הסיכויים שזה שעלת...ואם לא אז מה זה יכול להיות...
    תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שעלת..?!?!

הוספת תגובה

• שעלת..?!?! - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    24/01/2011

התיאור הקליני יכול להתאים לשעלת אך גם לברונכיט - מחלה שלעיתים נמשכת זמן רב או אסטמה או מגוון של מחלות אחרות. אבחנה לא ניתן לתת דרך האינטנט ולשם כך יש להפגש עם ולהבדק אצל מומחה ללמחלות זיהומיות.
    בדרך כלל בשלב של שעלת כאשר השיעול כבר כרוך במרכיב של חנק הטיפול האנטיביוטי לא עוזר והמחלה עוברת ללא טיפול.
    ניתן לבצע בדיקות לאבחון שעלת - אני ממליצה לעשות כי במידה ואת חיובית יכול להיות שיהיה מקום לטפל גם בבני משפחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו