סטרפטוקוקוס ופסוריאזיס

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סטרפטוקוקוס ופסוריאזיס
    בתיה
    31/01/2011

שלום רב,
    לפני כחודש הופיעו על גופי נגעים קטנים ברובם כמו של פסוריאזיס שהתפשטו במהירות בעיקר על הגפים. הלכתי לרופא שאבחן זאת כפסוריאזיס טיפתי שנבע מכך שהיתה לי דלקת גרון עם סטרפטוקוקוס. נתן לי טיפול בראפ-פן למשך שבועיים במינון של 2000 מ"ג ליום ובנוסף פוטו-תרפיה. אני רוצה לציין שאכן היה לי כאב גרון לפני כחודש. טפלתי בכאב בבית באמצעות שתיית לימון, קולדקס וכו' אך לא נגשתי לרופא ולא בלעתי אנטיביוטיקה, והדלקת חלפה.
    כשפניתי לרופאת המשפחה ע"מ לקבל את הראפ-פן ע"פ המלצת רופא העור, היא אמרה שלא יתכן שהיה לי סטרפטוקוקוס שעבר ללא אנטיביוטיקה ושלחה אותי לעשות משטח גרון. אני מבולבלת, עומדת לקבל טיפול אנטיביוטי במינון מאוד גבוה.
    שאלתי: האם ידועים מקרים שחידק זה נעלם גם ללא טיפול אנטיביוטי? והאם במשטח גרון יהיה עכשיו החידק למרות שאין לי כרגע כאב גרון.

אודה על תשובתכם בהקדם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סטרפטוקוקוס ופסוריאזיס

הוספת תגובה

• סטרפטוקוקוס ופסוריאזיס - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    31/01/2011

ניתן להחלים מדלקת סטרפטוקוקלית גם ללא טיפול אנטיביוטי.
    מה שניתן לשעות כעת הוא לבצע משטח גרון לנוכחות של החיידק בגרון וגם לשלוח סרולוגיה (בדיקת ASLO).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו