cfs

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• cfs
    אבי
    08/04/2011

שלום רב,
    אני סובל כבר 10 שנים מתסמונת התשישות הכרונית, סבירות גבוהה שהיא גם קשורה למחלת הנשיקה שהייתה לי.
    ניסיתי הרבה תרופות (נוגדי כאב, נוגדי דכאון וחרדה, פרוויג'יל וצמחים מעוררי חיסון) שום דבר לא באמת עזר לחולשה הקיצונית. חשוב לי לציין, איני בדכאון מיוחד (רק נואש מהמצב אבל לא יותר מזה).
    האם יש לכם רעיון לטיפול כנגד החולשה והתקפי החולשה הפתאומיים?
    האם משהו נוגד זיהום יכול לעזור?
    תודה מראש.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    cfs

הוספת תגובה

• cfs - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    09/04/2011

תרופות נוגדות זיהום אינן עוזרות. למרות שיתכן וקיים קשר בין התחלת התסמונת לבין תחלואה במחלות זיהומיות שונות טיפול כנגד המחלות הללו אינו עוזר.
    מה שהוכח בספרות כעוזר זה פעילות גופנית סדירה - למשל הליכה של 45 דקות מדי יום. קשה להתחיל אבל צריך להתאמץ ולאט לאט לעלות את המינון.
    תרופות אחרות שנראה כי הן עוזרות למרות הן תרופות נוגדות דכאון למרות שהסובלים מהתסמנות אינם סובלים מדכאון על פי הקריטריונים המקובלים לאבחנה של דיכאון. שתי התרופות שבדך כלל מקובל לנסות הן סימבלטה ואיקסל. יש גם תרופות אחרות
    חשוב להועץ ברופא שמתעסק בתחום זה בכדי להחליט האם אתה זקוק לטיפול תרופתי ואם כן במה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו