אבעבועות - כמה שאלות דחופות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אבעבועות - כמה שאלות דחופות
    לימור
    12/06/2011

שלום רב,
    אני בשבוע 9 להריון ללא נוגדנים לאבעבועות רוח, למרות שהתחסנתי לפני חמש שנים.
    לפני כמה ימים חלתה בתי באבעבועות וכיוון שתפסתי זאת מהר, קיבלתי בבית חולים חיסון סביל. כמו כן, הוריי שגם נחשפו לבתי יום לפני הפריחה ולא חלו באבעבועות מעולם, החליטו בעצת רופאת משפחה להתחסן (בחיסון הפעיל) כבר למחרת לאבעבועות כדי למנוע את המחלה.
    ואלו שאלותיי:
    1. האם יש נזק כלשהו בחיסון הסביל אותו קיבלתי?
    2. האם החיסון הסביל מגן עליי הגנה מלאה ואני לא אדבק במחלה או שעדיין יש סיכוי שנדבקתי?
    3. לפי המלצה התרחקתי מבתי בזמן המחלה ועברתי להתגורר עם הוריי עד שהיא תחלים. האם יש חשש להיות במחציתם לאחר שהם חוסנו בחיסון הפעיל?

אני כבר לא יודעת מה יותר מסוכן עבורי....

תודה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אבעבועות - כמה שאלות דחופות - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    20/06/2011

אין טיפול ברפואה שלא כרוך גם בנזקים. יכולים להיות נזקים גם ממתן חיסון סביל אולם הם נדירים והיתרון במניעת המחלה עולה על החסרון. סיבוכים בדרך כלל מופיעים סמוך למתן כך שבכל מקרה במידה ועברו כבר מספר ימים הסיכוי לסיבוך מאד נמוך.
    אף חיסון, לא פעיל ולא סביל אינו נותן הגנה מלאה אלא הגנה ברוב המקרים. במידה ויש הדבקה יש גם טיפול טוב שניתן להציע שמותר לקחת גם בהריון.
    אין חשש להיות בקרבת אנשים שאינם חולים. מאחר וכולכם נחשפתם באותו תאריך הסיכוי שהם ידביקו אותך מאד קטן במיוחד שהם גם חוסנו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו