CMV בהריון!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• CMV בהריון!
    דניאלה
    24/06/2011

שלום רב,

.לפניי כשנה, חצי שנה לאחר לידת בני הבכור, חליתי לראשונה ב-CMV(יודעת שלא הייתי חולה בעבר כי נבדקתי לאורך כל ההריון ו-UGM ן-IGG שניהם היו שליליים). לפניי שלושה חודשים ביצעתי בדיקה חוזרת והפלא ופלא, IGG חיובי ומאוד גבוה, IGM אומנם קצת נמוך ממה שהיה בהתחלה אבל חיובי, ותקופת ההידבקות נצפתה כגבולית-בהתחלה נראתה הידבקות בשלושה חודשים האחרונים. האם יכול להיות ששנה אחריי עדיין IGM יהיה חיובי?? אני מאוד לחוצה מהנושא למרות שמועד ההידבקות שלי ידוע ומובהק הואיל ואני בתחילת הריון חדש.
    מה לעשות??

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    CMV בהריון!

הוספת תגובה

• בנוסף, בבדיקה שערכתי השבוע

דניאלה
    27/06/2011

יצא שוב IGG חיובי, IGM גדול מ-2.5
    ו-AVIDETY 0.72.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בנוסף, בבדיקה שערכתי השבוע - תגובה

ד``ר יסמין מאור
    02/07/2011

נוגדנים מסוג IGM יכולים להשאר חיוביים ל-CMV במשך תקופה ארוכה מאד ואפילו שנים.
    בדרך כלל כאשר מועד ההדבקה ידוע מראש אז אין בעיה בפענוח הנתונים.
    לגבי מתי מותר להכנס להריון אחרי זיהום ב-CMV. ההמלצות השונות בספרות נעות בין חצי שנה לשנתיים. אני בדרך כלל ממליצה לחכות רק חצי שנה מאחר והסיכוי אחר כך לסיבוכים נמוך אולם יש לדעת כי תוארו מקרים של סיבוכים בילוד גם בתקופה זו.
    לדעתי יש מקום לקבוע תור לזיהומולוג ליעוץ מסודר - כמובן שצריך לקחת בחשבון גם את גילך וכדאי שרופא יעבור בקפדנות על כל הבדיקות למנוע טעויות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו