מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח מונוויז'ן - מדוע אין התייחסותניר06/03/2008
אני בן 39. עובד חלק ניכר משעות היום מול מחשב וניירות. יש לי קוצר ראיה (עין ימין 2.5- עם רבע צילינדר עין שמאל 2.75-). המשקפיים נמצאים עלי מהרגע שאני קם ועד שאני הולך לישון. עשיתי בדיקה באסותא אופטיק לצורך בדיקת תאימות לניתוח להסרת משקפיים - ASA. בבדיקה נאמר לי שיש לי קרנית מושלמת לצורך הניתוח אבל בבדיקה של האופטומטריסט הסתבר שמתחילה לי בעיה בקריאה ולהערכתם בטווח של שנה עד שנתיים אני כבר אצטרך משקפי קריאה. הציעו לי לבצע את הניתוח בצורה של מונו ויז'ן. איך המוח מתרגל להבדל בין העיניים? האם זה מאפשר לראות טוב מקרוב או שבדברים קטנים מקרוב (לדוג' קוף של מחט, צביעה עם מכחול דק וכד' בכל זאת יהיה צורך במשקפי קריאה). האם זה נכון שאתה למעשה רואה למרחוק עם עין אחת ולקרוב עם העין השניה? האם זה מאפשר ראיה איכותית 6:6? האם ניתוח זה מונע לחלוטין את הצורך במשקפי קריאה? האם הוא מומלץ בכלל או שהוא פתרון חלקי שמוצע למי שיש לו בעיה עם קוצר ורוחק ראיה ורוצה להיפטר מהמשקפיים? מה הבעיות הצפויות מניתוח שכזה? האם הראיה עם משקפיים - עם כל אי הנוחות שכרוכה בהם בעזרת עדשות מוטיפוקל תהיה איכותית יותר לעומת הראיה בעזרת הניתוח? האם בעתיד הנראה לעין נראה פתרון איכותי יותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוויז'ן
ד``ר עמי הירש11/03/2008קוצר ראייה הוא מצב שבו לא ניתן לבצע ניתוח מולטי פוקלי.
בגילך ועם קוצר ראייה נמוך כשלך ניתוח מסוג מונוויז'ן יכול לתת תוצאה מצויינת הן לקריאה והן למרחק. יש לקחת בחשבון שיתכן מצב בו כן תיזדקק להרכבת משקפיים לדוג' נהיגה בחשיכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)