על PRK, הקשרו למחלת קרוהן והשלכותיו

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• על PRK, הקשרו למחלת קרוהן והשלכותיו
    עידו
    08/01/2009

רופאים נכבדים שלום, שמי עידו ואני בן 20.5 שנים. אני מעוניין לעשות ניתוח הסרת משקפיים ויש לי מספר שאלות. 1. אני סובל ממחלת הקרוהן, איך זה משפיע על תוצאות הניתוח ומה הסיבוכים האפשריים? 2. אני סובל משעורה חוזרת בשני העפעפיים. ובעבר אף נאלצתי להסירם בניתוח. לכן, העיינים שלי יותר רגישות, ואיני יכול להרכיב עדשות בשל כך. לפני כחודשיים עשיתי בדיקת התאמה בהדסה. הרופא במקום המליץ לי לעבור את הניתוח PRK בכמה תנאים: א. להפסיק טיפול בכולכיצין - תרופה שאני נוטל לטיפול בקרוהן. ב. לעבור את הניתוח כל עין בנפרד. מספר שאלות עולות בנושא זה: 3. האם הפסקת הכולכיצין הכרחית? 4. כמה זמן ישבית אותי התהליך - מבחינת עבודה, פעילות גופנית וכו'. (PRK בכללי וכל עין בנפרד בפרט). 5. באפריל אני טס לחו"ל לטיול במזרח לתקופה ממושכת בה לא אוכל לשמור על איגיינה וטיפול סדיר. מהו זמן ההחלמה הסופי מPRK? כמה זמן אצטרך לשמור על איגיינה וניקיון מעל הצורך הבסיסי (טיפול בטיפות וכו'...)... 6. מאז הבדיקה נגם לי נזק קל לעין ימין בעקבות ריתוך ללא מסכה. האם כוויה זו מתעכה או שנגרם לי איזשהו נזק קבוע המונע ממני לעבור את הניתוח? ברור לי שהמצב שלי לא כזה פשוט, ושצריך בדיקה יסודית בכדי לקבל תשובה יסודית. אך אשמח שתענו על מה שכן אפשר, ולקבל את חוות הדעת שלכם. תודה רבה. עידו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קרוהן

ד''ר נדב בלפר
    10/01/2009

שלום עידו
    אכן שאלה קשה ... ותשובה ארוכה
    בעיקרון - כל מחלה סיסטמית, בעיקר כמו קרוהן, בה יש דלקת אוטואימונית כרונית, מהווה אתגר לגוף, למטופל ולמטפל. בעיקורן - יכולה ההחלמה לא מספיק צפויה (למשל החלמה איטית או הצטלקות יתרה) ... לכן רצוי לבצע את ההלצות שניתנו לך.
    אני חושב שניתוח כזה רצוי שייעשה בנחת... ולא הייתי מלחיץ אותו לפני נסיעה כפי שתיארת.
    סה'כ הניתוח משבית אותך לשבוע (כל עין במקרה שלך) ואח'כ חזרה הדרגתית לשיגרה - תלוי מהי בדיוק השגרה שלך וקצב ההחלמה שלך
    לסיום - הכוויה מריתוך חולפת מיידית ללא שוב תופעות ארוכות טווח
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה

עידו
    12/01/2009

ד"ר בלפר, דבר ראשון, תודה רבה על העזרה. דבר שני, האם יש לך המלצות לגביי ניתוח לבעלי דלקות עפעפיים חוזרות (שעורה)? האם זה מפריע לניתוח, האם הניתוח עלול לגרום להתלקחות במצב העפעפיים? ואחרון, האם אכן יש קשר בין התרופה כולכיצין להחלמה מהניתוח? שוב תודה, עידו

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

• כולכיצין קרוהן ומה שביניהם

ד''ר נדב בלפר
    14/01/2009

שלום עידו
    אין קשר ישיר בין ניתוח הקרנית (לייזר) לעפעפיים
    הדרך היעילה להקטנת אירועי שעורה היא הגיינה טובה (יש מגבונים מיוחדים לכך, למשל eyecare) וקומפרסים חמים פעם ביום - כשגרה
    הרעיון של הכולכיצין הוא שאם לא תהיה התלקחות בלעדיו (אז הגוף / קרוהן יחסית במנוחה מבחינת פעילות אוטואימונית) יש סיכוי טוב יותר להחלמה טובה מהניתוח
    בהצלחה

לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו