מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פלוסים לאחר ניתוח, כמה שאלותעמית03/08/2009
שלום, עברתי ניתוח אינטרלאסיק לפני 4 חודשים וקצת, נשארתי עם +1.25 בעיין שמאל ו +0.50 בעיין ימין (בערך), היו לי מינוסים בסביבות 6 לפני..
עכשיו, נאמר לי שהעין יכולה להתמודד עם הפלוסים שנשארו לי, אבל למרות זאת המספר מפריע לי. שאלתי היא האם במצב שארכיב משקפיים כרגע, העובדה שאני יהיה עם משקפיים תפריע להסתגלות של העין לפלוס? משום שכאשר אהיה עם המשקפיים, אראה טוב והעין לא תנסה להתרגל לפלוס, זה נכון? בנוסף, באיזה אופן (מדעית) העיין מתרגלת לפלוס?
עוד שאלה, לפי מה שהבנתי, פלוס בניגוד למינוס הוא מצב שאלומת האור שחודרת לעין מגיעה רחוק מדי ולא קרוב מדי. האם יש הגיון בטענה שאנשים עם פלוסים (ללא משקפיים) מסתנוורים יותר משום שהאלומה שנכנסת להם לעין מרוכזת יותר ומגיעה רחוק יותר (לתוך העין)?
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
עמית06/08/2009למה לא עונים לשאלתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהלמה עדיין לא עונים?
עמית13/08/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהפלוסים לאחר ניתוח
פרופ' ישראל קרמר16/08/2009עמית שלום רב,
אין כל בעייה עם הרכבת משקפי +1.25 בעין אחת ו+0.5 בעין השנייה. זה לא ישפיע על התוצאה הסופית. במידה וזה מפריע לך כדי להרכיב המשקפיים. באם הנך צעיר, זה לא אמור להפריע כלל עד גיל 25-27 שנים.
בנוסף לכך יש סיכוי די גדול שה(+) ירד עם הזמן. במידה ולא ירד, אז ניתן לתקן (+), אך לא לפני התייצבות במשך שנה.
אין כל קשר בין (+) לסינוורים. סינוור תלוי בדר"כ בקוטר האישון.
בברכה,
פרופסור ישראל קרמר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתודה על התשובה.. עוד שאלה
עמית17/08/2009ד"א אני בן 23, אז הפלוסים לא אמורים להפריע לי בגיל הזה אני מבין..
אם אני אחליט בסוף לעשות משקפים לפלוסים, האם אלו יהיו משקפי קריאה, או לא? האם אלו יהיו משקפיים שארכיב כל הזמן או רק מקרוב?
לא ציינתי שנשאר לי גם צילינדר נמוך, אני לא בטוח מה המספר, אולי קצת יותר מאחד. האם יכול להיות שזו הסיבה לאי הנוחות ולא הפלוסים? במידה וכן, זה הגיוני לעשות משקפיים עם צילינדר בלבד (ללא מספר)? או שעדיף כבר לעשות גם את הפלוסים באותם משקפיים עם הצילינדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)
.jpg)