מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- מיפוי קרניתיעל10/05/2010
שלום וברכה
אני כשנה אחרי ניתוח PRK. סובלת מכאבי עיניים עם פקיחתן בבוקר , לפי כל התיאורים בפורומים שלי ושל גולשים התאור דומה מאד לאירוזיות חוזרות.
לפי הרופא המנתח שלי - הוא אינו רואה שבירות ולכן אינו יכול לטפל. הציע לי ג'לים מסוגים שונים שלא עזרו, טיפות שלא עזרו, אנטיביוטיקה עם עדשה שהרכבתי לתקופה מסויימת, לא עזר.
בקיצור כלום לא עוזר. רופא אומר שלא רואה כלום בבדיקה שגרתית. ואני סובלת וכואבת מאד בוקר בוקר.
השאלה שלי היא:
האם מיפוי קרנית היא בדיקה היכולה להוכיח לי ממה בדיוק אני סובלת? האם הבדיקה בעייתית או שהיא בדיקה רגילה שאני יכולה לבקש מקופח או באופן פרטי לעשות?
אני שואלת זאת כי החלטתי לקבל חוות דעת סופית המוכיחה ממה אני סובלת. אין לי טעם לשמוע יותר שאני אולי סובלת ממשהו זה או אחר. ברצוני בדיקה המוכיחה בוודאות מה מצב עיני נכון להיום.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי קרנית
פרופ' ישראל קרמר11/05/2010יעל שלום רב,
הבעייה שאת מספרת עליה הא בעיה מוכרת לאחר ניתוח לייזר מסוג PRK , היא נובעת משתי סיבות :
1. החלמה איטית של שכבת תאי האפיטל שלעיתים לוקח לה זמן רב מאוד כדי לייצב את הקשרים המולקולרים העוגנים שלה לשכבת הבסיס.
2. תופעה של יובש בלילה אשר לעיתים לוקח זמן רב עד שהוא חולף.
אני ממליץ לך להשתמש בטיפות ליובש מסוג Hylogel - אלו הן טיפות חשדות יחסית אשר נכנסו לשימוש לפני מספר חודשים ויש להן אפקט טוב מאוד במצבים כאלו. אני ממליץ לך להשתמש בטפות אלו מספר פעמים במשך היום ולפני השינה אני ממליץ להשתמש במשחת ויטמין A הנקראת Vitapos אשר אותה יש לשים בזהירות לפני השינה בתוך העין.
אני ממליץ על טיפול משולב זה כחצי שנה מהיום.
מיפוי הקרנית לא ייתן שופ אינפורמציה לגבי מצבך ושום עזרה לגבי החלטה בטיפול,
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהhylogel ועוד משהוא חשוב
יעל12/05/2010ראשית, תודה רבה על התשובה
בג'ל ויטאפוס הצהוב השתמשתי בעבר כל לילה זה אמנם היה טוב יותר משאר הג'לים אבל עדיין לא עשה את העבודה.
מה שכן מעט עוזר לי הוא תמיסת מלח 5% שקבלתי לשים בלילה לפני השינה. מעט שורף בהתחלה אבל גם מעט עוזר לפחות לפקוח את העיניים בבוקר עד לטפטוף הטיפות בבוקר (אני משתמשת בהילוקומוד טיפות עיניים במהלך היום).
שאלתי היא - האם גם האפקט של תמיסת מי המלח היא זהה לויטאפוס מבחינתך? ז"א האם לקבל גם את המלצתך להשתמש בטיפות אלו כל לילה. מה בכלל הפעולה של תמיסת מי המלח ? והאם ניתן להשתמש בהם לזמן ממושך ?
שאלה שנייה האם הבנתי נכון שהHYLOGEL זה טיפות לשים במהלך היום או האם זה ג'ל כמו שניתן להבין מהשם ?
ועוד שאלה אחרונה - האם ייתכן כי לוקח לשכבת האפיתל להתאחות יותר משנה? ז"א יש עוד תקווה לריפוי מבלי התערבות כירוגית או אחרת?
תודה מראש על תשובותך ובכלל על העזרה שאתה מגיש בפורום זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהשלום רב,
ד``ר עמי הירש12/05/2010אני ממליץ לך להגיע בבוקר לבדיקה ולבצע תבחין ע"ש שירמר שיכול להצביע האם קיימת הפחתה בכמות או איכות הדמעות. קיימת בדיקה נוספת נדירה יחסית בצביעת הקרנית עם חומר שנקרא רוזבנגלאך יתכן ובדיקה זו תהיה מיותרת לאחר התבחין הקודם שהזכרתי.
בברכה דר' עמי הירש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)