לאסק או אינטראלסיק

לבדיקת התאמה ללא עלות מלא/י פרטיך

• לאסק או אינטראלסיק
    אתי
    31/10/2007

שלום רב,

אני עומדת לפני ניתוח להסרת משקפיים ומתלבטת בין לאסק לאינטראלסיק, (נמצאתי מתאימה ל-2 השיטות).

בין שתי המרפאות שאני מתלבטת ביניהן - לאחת יש מכשיר אינטראלסיק והוא הטיפול היקר אצלהם והם ממליצים עליו, לשניה אין את מכשיר האינטראלסיק והם טוענים שהלסיק או האינטראלסיק לא מומלץ כי בטווח הרחוק יש לו תופעה של עיוות בקרנית.

אני מבולבלת ולא יודעת להחליט האם אחד מכוון לאינטראלסיק כי שם יש לו רווח גדול יותר והוא לא מתריע על בעייה שיכולה לצוץ בעקבותיו (או שהבעיה זניחה ולא משמעותית) ולעומת זאת המכון השני נגד הטיפול הזה כי אין לו את המכשיר או שאכן יש בטיפול הזה בעיה של עיוות בעין.

יש לציין כי שתי המרפאות ידועות, בעלות המלצות מוניטין ונסיון.

בברכה,

אתי.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה
    לאסק או אינטראלסיק

הוספת תגובה

• מידע לצורך קבלת החלטה

ד''ר דוד לנדאו
    02/11/2007

אתי שלום,

שיטת הלייזר להסרת משקפיים תוך ליטוש על פני שטח הקרנית (Surface ablation) או בשמות שיווקיים (PRK, LASEK, ASA) נחשבת כיום כשיטה הבטוחה יותר מבין כל השיטות. בשיטה זו מסירים את שכבת הציפוי של הקרנית (האפיתל) ומבצעים את ליטוש הלייזר על פני שטח הקרנית החשוף. לאחר הניתוח ממתינים לשכבת האפיתל להשלים את עצמה. תהליך הריפוי של שכבת האפיתל לוקח שבוע או 10 ימים ומלווה בחוסר נוחות עד כאבים והתאוששות איטית של הראיה. הסיבוך המשמעותי ביותר של שיטה זו הוא הווצרות עכירות במרכז הקרנית כתוצאה מריפוי לא תקין של שכבת האפיתל. הסיכון לסיבוך זה הוא מעט פחות מחצי אחוז. זיהום ועיוות של הקרנית נדירים מאוד בשיטה זו. בשל הסיכון הנמוך לסיבוך נחשבת שיטה זו לבטוחה יותר.

שיטות הלייזר מתחת לכיפה (Deep stromal ablation) או בשמות השיווקיים (LASIK', Intralase) מאפשרות מהלך התאוששות קצר הרבה יותר אך נחשבות לבעלות סיכון גבוה יותר.
    בשיטות אילו בשלב ראשון חותכים כיפה של הקרנית בעובי של כ- 20% מעובי הקרנית (בשיטת ה- LASIK בעזרת מיקרוקרטום = סכין חשמלית, ובשיטת ה- INTRALASE בעזרת סכין לייזר) בשלב שני מרימים את הכיפה ומבצעים את הליטוש באקסיימר לייזר בעומק הקרנית, לאחר סיום הליטוש מחזירים את הכיפה למקומה. מכיוון שבשיטה זו אין פגיעה בשכבת האפיתל במרכז הקרנית התאוששות הראיה מהירה (תוך 72 שעות) ואין כאבים לאחר הניתוח.
    בשיטה זו יש סיבוכים שנובעים מעצם חיתוך הקרנית (כיפה חלקית, קרעים וחורים בכיפה, כיפה לא מרכזית, ועוד....), קיים סיבוך של קפלים או קמטים בכיפה, צמיחת תאי אפיתל בין השכבות, דלקת לא זיהומית (Deep lamellar Keratitis) בין הכיפה והקרנית, תזוזה של הכיפה כתוצאה מחבלה גם שנים לאחר הניתוח (מסיבה זו שיטה זו לא מומלצת לאנשים העוסקים בספורט אתגרי או במקצוע שבו יש סיכון שיקבלו מכה חזקה בפנים)
    הסיכון לעיוות של הקרנית גבוה יחסית בשיטה זו מכיוון שאנחנו מלטשים מראש בעומק הקרנית. הסיכון לזיהום כנראה דומה מאוד לסיכון בשיטת הליטוש על פני השטח.
    כמות הסיכון לסיבוך בשיטה זו נעה בין 5% ל- 1% תלוי בפירסום שקוראים.

בשתי השיטות חדות הראיה לאחר שלושה חודשים דומה מאוד, ובחצי שנה זהה.

אם את מעונינת בשיטה עם התאוששות מהירה, נוחות רבה לאחר הניתוח ואת מוכנה לקבל את הסיכון הגבוה יותר יחסית אז שיטת הלייזר מתחת לכיפה היא השיטה בשבילך.

אם את מעונינת בשיטה בטוחה יותר ומוכנה ל"שלם" בתהליך החלמה מעט ארוך יותר ואולי לא כל כך נעים אז שיטת הלייזר על פני השטח היא השיטה בשבילך.

צר לי שבשני המכונים שביקרת בהם לא זכית לקבל הסבר מקיף יותר על השיטות השונות, יתרונות וחסרונות כדי שתוכלי לבצע את ההחלטה .

אני מקווה מאוד שעכשיו קיבלת את המידע הדרוש לך.
    אם לא אשמח להזמין אותך לבדיקת התאמה אצלי ודון איתך בהבדלים בין השיטות עד שתקבלי את כל המידע שיאפשר לך להחליט.

לרשותך תמיד

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לבדיקת התאמה
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו