מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פזילה קלה והסרת משקפייםכפיר05/02/2019
יש לי פזילה קלה מילדות, האם זה מפריע לעשות ניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פזילה
ד``ר אליה לוינגר05/02/2019שלום רב
כעיקרון לא אמור להשפיע אבל בכל מקרה יש צורך בבדיקת התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם כדאי לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזרנתי05/02/2019
היי, רציתי להתייעץ האם כדאי לי לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר.
אני יודע שזה ישמע מצחיק אך איני מרכיב משקפיים.
אני רואה מצויין ביום ובלילה גם אם אני עוצם עין אחת אני רואה מצויין למרחקים.
הבעיה היא בעיקר בכתוביות נגיד לראות לוחיות רישוי מרחוק עם עין אחת פחות מהשנייה.
או חדות בכללי, יש לי חברים שיכולים לראות דברים לא מוארים אך אני מצליח רק אם יש טיפה אור נגיד על אותה כתובית.
עשיתי בדיקת ראייה בעין אחת 6/6 ובשניה 6/7.5 אני לא יודע מה זה אומר בדיוק.
אמרו לי פעם שיש לי רבע\חצי מספר.
האם הנזק יכול לגבור על התועלת פה או שלא כדאי לי לבצע את הניתוח ?
תודה ד"ר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח?
ד``ר אליה לוינגר05/02/2019שלום רב
על פי אך ורק מה שציינת לא נראה לי שיש מקום לבצע ניצוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח אחרי עכירות בקרניתבר03/02/2019
יש לי עכירות בקרנית כנראה בגלל דלקת שהייתה לי, האם יש לי האפשרות לעשות ניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עכירות בקרנית
ד``ר אליה לוינגר03/02/2019שלום רב.
יתכן ובעזרת טיפול הלייזר ניתן יהיה לטפל גם בעכירות שבקרנית ועל הדרך להסיר משקפיים. בכל מקרה יש צורך בבדיקת התאמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- זמן יציבות של מספר לפני הניתוחשרה31/01/2019
כמה זמן המספר צריך להיות יציב כדי להיות מועמד לניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יציבות מספר
ד``ר אליה לוינגר31/01/2019שלום רב.
מדובר בשינוי של עד חצי מספר בשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה מטושטשת אחרי lasikאדווה29/01/2019
שבוע אחרי הסרת משקפיים בניתוח lasik ואני רואה מטושטש לרחוק, זה הגיוני?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה מטושטש
ד``ר אליה לוינגר29/01/2019שלום רב,
בהחלט כן, תלוי במספר לפני הניתוח בכל מקרה אם יש חשש ממליץ לפנות לבדיקה של הרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים למספר הגבוה מ-8יגאל27/01/2019
האם הניתוח להסרת משקפיים יעיל גם לאנשים עם מספר גבוה מ-8 אן שזה רק מקטין את המספר ולא מבטל את הצורך במשקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת משקפיים 8-
ד``ר אליה לוינגר29/01/2019שלום רב,
הדבר תלוי מאוד במבנה הקרנית והעובי שלה. בחלק מהמקרים ניתן להסיר אל כל המספר בחלק תהיה שארית של מספר (קשה להעריך כמה) ויש אפשרות נוספת של השתלת עדשה תוך עינית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיבוש של הראייה לקרובמתן24/01/2019
שמעתי שהניתוח לתיקון ראייה מרחוק יכול לשבש את הראייה לקרוב, זה יכול באמת לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שיבוש לקרוב
ד``ר אליה לוינגר25/01/2019שלום רב.
הדבר יכול להופיע אם הניתוח מתבצע מעל גיל 49* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מותר לי להחליף טיפות?יוליה22/01/2019
קיבלתי טיפות נטורל פרי, האם אני יכול להשתמש בבפנטן במקום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר להחליף טיפות
ד``ר אליה לוינגר22/01/2019שלום רב
בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ראייה כפולה אחרי ניתוח הסרת משקפייםאבישי20/01/2019
מאז שעשיתי את הניתוח יש לי ראייה כפולה, אחרי כמה זמן זה אמור לעבור?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה כפולה
ד``ר אליה לוינגר20/01/2019שלום רב
לעיתים מדובר במספר חודשים. בכל מקרה יש צורך בבדיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון ראייה לרחוק ולקרוביונית15/01/2019
אני צריכה משקפיים גם לרחוק וגם לקרוב, האם יש ניתוח שמתקן את שתי הבעיות או רק לרחוק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון רחוק וקרוב
ד``ר אליה לוינגר15/01/2019שלום רב
כעיקרון הדבר אפשרי בלייזר בחלק מהמטופלים ובחלק אחר הדבר לא מתאפשר. בכל מקרה יש צורך בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- נשאר צילינדר אחרי הניתוחרותי13/01/2019
עשיתי ניתוח לפני חודש ונשאר קצת צילנדר, זה אומר שהניתוח לא הצליח? יש אפשרות לתקן את זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית צילינדר
ד``ר אליה לוינגר13/01/2019שלום רב.
לעיתים עם הזמן הצילינדר נעלם ולכן אני ממליץ על המשך מעקב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- האם מתקן גם צילינדרנפתלי08/01/2019
האם בניתוח מסירים צילינדר גם אם הוא גבוה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
ד``ר אליה לוינגר12/01/2019שלום רב
בהחלט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים כשיש עין עצלהמיקי10/01/2019
האם אפשר לעשות את הניתוח למי שיש לו עין עצלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עין עצלה
ד``ר אליה לוינגר12/01/2019שלום רב.
רק לאחר בדיקה ניתן לקבוע האם ניתן לבצע ניתוח או לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית אירגולרית והסרת משפקייםיהודית06/01/2019
מה הכוונה בקרנית אירגולרית והאם המצב מונע את האפשרות לעשות ניתוח להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית אירגולרית
ד``ר אליה לוינגר06/01/2019שלום רב
הכוונה לקרנית עם קמירות לא אחידה ולכן יש מניעה מלבצע ניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה הכוונה ב-wave frontמיכאל03/01/2019
שמעתי אנשים מדברים על wave front בהקשר של אינטרלאסיק, למה הם מתכוונים? למה לא שמעתי על זה בייעוץ שעשיתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר WAVE FRONT
ד``ר אליה לוינגר03/01/2019שלום רב,
מדובר בפרופיל השיוף של הלייזר ועל פי המלצת החברה אין צורך לבצע זאת בכל מטופל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם פרפקציוניסטים?