מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רוחק ראיה + מולטיפוקל + צילינדר - האם ניתן לנתחקרני22/11/2018
היי יש לי רוחק ראיה (בערך +2, ו+2.5), תוספת של +1.5 לראייה מקרוב, וצילינדרים בשתי העיניים - האם אפשר לבצע ניתוח להסרת משקפיים בהצלחה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוחק ראיה מולטי וצילינדר
ד``ר אליה לוינגר24/11/2018שלום רב,
כעיקרון יש אפשרות אך ניתן יהיה לקבוע זאת לאחר בדיקת התאמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חודש אחרי ועוד לא רואה טוב לרחוקאיריס22/11/2018
אני חודש אחרי הסרת משקפיים ב-PRK ועדיין מתקשה לראות לרחוק, זה עוד יכול להשתפר או שהניתוח לא הצליח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש לאחר ניתוח
בהחלט יכול להשתפר עוד קצת סבלנות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הבדל בין סוגי ניתוחאלי20/11/2018
מה ההבדל בין ניתוח בשיטת לאסיק לבין ניתוח בשיטת אינטרא לאסיק? האם אחת מהן בטוחה מהשנייה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הבדל
נתחיל מהסוף אין הבדל בבטיחות בין שתי השיטות.
באינטראלסיק מיצירים מתלה קרנית עם קרן לייזר ואז בשלב השני מסירים את המספר. בלאסק יוצרים ליטוש על פני הקרנית ובסוף הניתוח מניחים עדשת מגע טיפולית שמוסרת לאחר כ 5 ימים. בשיטה זו קצב ההחלמה ארוך יותר ובמהלך ההחלמה יש יותר כאבים בהשוואה לשיטת האינטראלסיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ימי מחלה אחרי הסרת משקפייםשלומי18/11/2018
כמה ימי מחלה מומלץ לקחת אחרי ניתוח להסרה של המשקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עמי מחלה
ד``ר אליה לוינגר18/11/2018שלום רב
אם מדובר בשיטה עם החלמה ארוכה ממליץ כשבוע. בשיטה השניה 2-3 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- קרנית דקה והסרת משקפייםנועה14/11/2018
האם יש שיטה שבה אדם עם קרנית דקה יכול לעשות הסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרנית דקה
ד``ר אליה לוינגר14/11/2018שלום רב,
במידה ולא ניתן לבצע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר, השתלת עדשה תוך עינית מהווה אופציה נוספת להסרת משקפיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מיטת שיזוף אחרי הסרת משקפייםאריאל11/11/2018
כמה זמן אחרי הסרת משקפיים בשיטת PRK מותר להשתזף במיטת שיזוף?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיטת שיזוף
ד``ר אליה לוינגר11/11/2018שלום רב
כחודש לאחר ניתוח עם הגנה על העיניים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- סיכון של הראייה מקרובאהרון08/11/2018
האם זה נכון שניתוח לתיקון ראייה מרחוק יכול לשבש את הראייה מקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ראיה לקרוב
ד``ר אליה לוינגר09/11/2018שלום רב
למטופלים צעירים מגיל 40 כעיקרון אין השפעה על הקרוב. לאחר גיל 40 יש השפעה ולכן ברוב המקרים משאירים שארית מספר קטנה על מנת להתגבר על כל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שאלות חשובות על אינטאלאסיקדניאל06/11/2018
שלום, יש לי כמה שאלות בנוגע לאינטרלאסיק, אני משער שזה רלוונטי לכל הסוגים..
1. הבנתי שבניתוח נפגעים בערך 50% מעצבים בעין ולא מתחדשים. האם זה נכון? איפה עצבים אלה נמצאים בעין? מה תפקידם? ולמה זה בסדר להתפשר עליהם ולעשות את הניתוח?
2. אני יודע שכמעט לכל מי שעושה את הניתוח יש את תופעת היובש לתקופה. ממה התופעה נובעת? למה לאחר הניתח העין צריכה יותר נוזלים/דמעות?
4. האם הסיבה היחידה לתופעת הנסיגה/חזרת המספר למטופים אחרי הניתוח היא בגלל שהמספר שלהם לא היה יציב כשהם עשו אותו, או שיש עוד סיבות לכך?
3. שאלה אחרונה, רק מתוך סקרנות, אם הקרנית היא גם זו שמתבצע בה החיתוך וגם זו שמתבצע הליטוש, איך זה שהחיתוך מתאחה והליטוש לא מתאחה ונבנה מחדש?
אני יודע שאלו הרבה שאלות, אשמח מאוד לקבל תשובות,
תודה מראש!
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלות חשובות
ד``ר אליה לוינגר06/11/2018שלום רב,
1 אחוז הפגיע בעצבים משתה והם בדרך כלל מתחדשים
2 עקב הפגיעה העצבית נוצר בדרך כלל היובש והטיפול הוא עם תחליפי דמעות
4 אם המספר לא יציב הסיכוי לנסיגה עולה מצד שני המספר יכול להשתנות ללא כל סיבה ברורה
3 כן, בקרנית מתבצעים שני סוגי הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איך זה מבטל את הצילינדריערה04/11/2018
מתלבטת לגבי הניתוח, גם המספר שלי עוד לא יציב (בת 31) וגם יש לי צילינדר, יש לי בכלל טעם ללכת לבדיקה? אם כן, אז איך זה בדיוק פותר את בעיית הצילינדר? האם גם הוא יכול לחזור עם או בלי קשר למספר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
ד``ר אליה לוינגר04/11/2018שלום רב.
אם המספר לא יציב אז לא מומלץ ניתוח. מבחינת הלייזר אין בעיה עם הצילינדר אל דאגה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניקוי העין אחרי ניתוח אינטראלאסיקליאורה01/11/2018
שלום רב,
עברתי ניתוח אינטראלאסיק במרפאת עיניים בעזריאלי אצל פרופסור ישראל קרמר.
מרוצה מאוד מהתוצאות ומקפידה לבצע את ההוראות שקיבלתי מהפרופסור אחרי הניתוח. אחת מההנחיות היא שאסור לגעת בעין כמשך שבוע מיום הניתוח. הבעיה היא שיש לי הפרשות מהעיניים, בין אם זה מהטיפות או משנת הלילה. כשהייתי בביקורת של יום אחרי הפרופסור ניקה את ההפרשות, אבל אני מפחדת לנקות בעצמי כדי לא לפגוע בסטריליות באיזור הזה... יש לציין שגם הריסים שלי מלאים בהפרשות ואני לא נוגעת.
כיצד בכל זאת ניתן לנקות את הריסים וההפרשות ליד העין בלי לחרוג מההנחיות המחמירות אחרי הניתוח?
אשמח לתשובה אם זה אפשרי, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניקוי העין
ד``ר אליה לוינגר01/11/2018שלום רב,
ממליץ להרתיח מים ולקרר אותם בהמשך עם גזה נקיה לנקות סביב העיניים וההפרשות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהנאמר לי שאסור מגע עם מים
ליאורה01/11/2018שלום, תודה על המענה.
המנתח פרופסור קרמר במרפאת עיניים הזהיר למנוע כל מגע של העין או האיזור עם מים.. יש לציין שעברו רק 4 ימים מהניתוח עצמו. אז עדיין מומלצת השיטה שציינת?
לא עדיף לנקות עם מקל צמר גפן יבש מסביב לעין? או שזה עדיין מוקדם מדיי?
סליחה על כמות השאלות, אני קצת חוששת כפי שניתן לראות ושןב תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
ד``ר אליה לוינגר02/11/2018שלום רב
אז יש לפעול לפי ההוראות שלו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- תיקון חוזר לניתוח שלא צלחמשה31/10/2018
אני נאלץ לבצע תיקון לניתוח לאחר שנשאר לי מספר קטן שלא ירד אך יש לי חששות ופחדים מהניתוח לאחר שבניתוח הראשון עבר עליי שבוע של גיהנום כאבי תופת בלתי נסבלים השאלה אם יש איזה שהוא פתרון לכאבים הללו אחרי ניתוח ? והאם ניתוח שני קל יותר או קשה יותר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
ככל הניתוח השני כואב כמו הראשון אך ניתן לטפל בטיפות נגד כאבים ובכדורים לשינה ונגד כאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים כשיש חורים ברשתיתבן31/10/2018
יש לי חורים ברשתית, האם אני בכל זאת יכול לעשות את הניתוח? האם זה מגביל את סוג הניתוח או מעלה את הסיכויים לסיבוכים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חורים ברשתית
אם עקב החורים עברת טיפול לייזר אין מניעה מלבצע את הניתוח
שיעור הסיבוכים לא עולה לאחר טיפול לייזר בחורים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טשטוש לאחר ניתוח לייזר בשיטת lasekג`ני29/10/2018
שלום
עברתי ניתוח לייזר בשיטת lasek ,הראיה השתפרה לאחר הסרת העדשה הטיפולית, אך כבור יומיים התחלתי לראות מטושטש וסינוורים בלילה.
האם יש סיבה לדאגה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טישטוש לאחר LASEK
ד``ר אליה לוינגר30/10/2018שלום רב,
התופעות הללו שכיחות, יש צורך להאזר בסבלנות משך ההחלמה בשיטה זו מעט ארוך יותר. ברוב המקרים מדובר גם בתופעה של יובש שחולף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- פתרון אפשרי לטבילה במקווה אחרי ניתוחאורנה28/10/2018
כמה זמן אחרי ניתוח אסור להיכנס למים? יש איזשהו פתרון לטבילה במקווה אחרי ניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקווה
ד``ר אליה לוינגר30/10/2018שלום רב,
לאחר הניתוח לא משנה השיטה ההגבלה מטבילה בים, בריכה(מקווה) או סאונה כחודש. צר לי אין לי פיתרון טוב לכך. זה נובע מהדאגה מזיהום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- 5 ימים אחרי ניתוח לאסיקנטלי24/10/2018
שלום, אני 5 ימים אחרי ניתוח לאסיק. אינני רואה עדיין בחדות ויש לי גם הבדלים בין הראייה בעין ימין רואה מטושטש יותר ובשמאל יותר ברור האם זה תקין? וזה אמור להסתדר או שכנראה יש בעיה? תודה רבה נטלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 5 ימם אחרי ניתוח
ד``ר אליה לוינגר24/10/2018שלום רב,
התופעות שציינת מורמאליות לחלוטין לאחר הניתוח. סבלנות זמן ההחלמה מעט ארוך ובהמשך הדברים יסתדרו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהד"ר אליה
נטלי24/10/2018תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)