מידע רפואי
פורומים
- טרשת נפוצה
- רפואת שיניים לילדים
- פיברומיאלגיה
- שיקום לב
- כושר גופני לילדים, כושר גופני לנוער
- טנטרה, מיניות
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- גניקולוגיה נערות
- תזונת תינוקות
- רפואת מטיילים
- חרדות, טראומות, פחדים
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- רפואת תינוקות, טיפול בתינוקות
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- מין וסקסולוגיה
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.פרופ` אלי הרשקוביץ
מנהל היחידה לאנדוקרינולוגיה וסוכרת בחטיבה הפדיאטרית ומנהל השרות למחלות מטבוליות מולדות במרכז הרפואי האוניברסיטאי ע"ש סורוקה בב"ש. יו"ר לשעבר של האיגוד הישראלי לאנדוקרינולוגיה לילדים. מתמחה בגדילה, השמנה, סוכרת, מחלות עצם מטבוליות, בלוטות התריס ויותרת הכליה ועוד.
- ניתוח הסרת משקפיים ועיוורון צבעיםלביא16/06/2019
היי ד"ר,
אני סובל מעיוורון צבעים שאובחן בגיל 21.
כיום, בן 28.
אני מעוניין לבצע ניתוח להסרת משקפיים. האם ניתן לעשות זאת עם עיוורון צבעים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיוורון צבעים
ד``ר אליה לוינגר16/06/2019שלום רב
יש צורך בבדיקת התאמה. כעיקרון אין השפעה של הניתוח על עיוורון הצבעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החלמה מניתוח pro monovisionניר11/06/2019
שלום רב,לפני כחודש עברתי ניתוח prk monovision
הראייה לרחוק משתפרת אך מקרוב,בעיקר מול מחשב הכתב מרוח לחלוטין וקשה מאוד לקרוא.
האם מדובר בתהליך החלמה סביר?
תודה רבה
ניר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מונוויזן
ד``ר אליה לוינגר12/06/2019שלום רב.
בהחלט צריך עוד סבלנות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזר- גילרווית02/06/2019
היי,
האם קיים גיל שהוא נחשב כאופטימלי ביותר לביצוע ניתוח להסרת משקפיים בלייזר?
אם כן, מה הוא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל
ד``ר אליה לוינגר02/06/2019שלום רב
מגיל 18 ועד 55 וכמובן לאחר בדיקת התאמה תקינה ויציבות של המספר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שורף בעיניים לאחר ניתוחמור28/05/2019
שלום ,
עשיתי ניתוח אינטראלאסיק ביום חמישי 23.5
ביום שני התחלתי להרגיש אחרי שאני שף טיפות לחות שורף בעיניים למספר דקות יום לאחר מכן שוב הרגשתי כך ואפילו קצת הרגשה של ראיה פחות טובה פתאום בצד ימין...
עד יום שני לא הרגשתי שורף , התקשרתי למוקד אמרו לי שזה תקין אך אני מעוניין לדעת האם זה אכן תקין?
מציין כי אסור לי לנגב את ההפרשות ויש כבר המון סביב העיניים אולי זה קשור וצובר זיהומים?
יום ראשון יהיה לי ביקורת לאחר שבוע האם לחכות או לקבוע ביקורת לפני?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף
ד``ר אליה לוינגר30/05/2019שלום רב,
זה נשמע כתקין אך מצד שני אם יש החמרה ממליץ על בדיק רופא.
ניתן לנקות את ההפרשות עם גזה סטרילית ומים רתוחים שהתקררו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח Prk שכחתי לקחת סטרודקס (מקסידקס) פעם אחתאור28/05/2019
עשיתי לפני חמישה ימים ניתוח prk ואתמול שכחתי לקחת מקסידקס לפני השינה.. כמה זה חמור?ואם אני אקח יום למחרת כרגיל זה בסדר ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סטרודקס
ד``ר אליה לוינגר28/05/2019שלום רב
אין שום בעיה אל דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ציפרלקס וקטרקט- בירור חשובסיון26/05/2019
היי ד"ר,
אני נוטלת ציפרלקס והבנתי שהתרופה הזו יכולה לגרום לקטרקט. האם נכון הדבר?
מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ציפרלקס
ד``ר אליה לוינגר26/05/2019שלום רב
הדבר אפשרי אך בשכיחות נמוכה. ממליץ לפנות לרופא המטפל לשקול החלפה או להמשיך כך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- אינטראלאסיק + wavefront- בירור חשובdori22/05/2019
נבדקתי ונמצאתי מתאימה לניתוח לייזר להסרת משקפיים
אני צריכה להחליט בין ניתוח אינטרלאסיק
לניתוח אינטרלטסיק+וויבפרונט
לא הבנתי את ההבדל בינהם
פעם נאמר לי שיש קשור לזה שיש לי צילנדר
אבל בגלל שהוא מאוד קטן זה לא משמעותי
וממה שנכתב ״תוכנת Wave front מעלה את רמת הבטיחות של הניתוח
ותורמת להשגת חדות ראייה טובה יותר, לרבות בלילה.״
אשמח אם תוכלו לחדד לי את ההבדלים
והאם אינטרלאסיק+וויב פרונט
יכולה למנוע את התופעה של סינוורים והילות
כמו שקראתי שכתבו כאן אנשים שסובלים מזה לאחר הניתוח
תודה על המענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראלסיק
ד``ר אליה לוינגר22/05/2019שלום רב
הטיפול המשולב עשוי להקטין סי סינוורים והילות על ידי תיקון עיוותים מקומיים בקרנית לעומת תיקון רגיל שלא מתחשב בהם. בכל מקרה קשה להתחייב שלא יהיו סינוורים או הילות בשימוש בוויפרוטלאחר הניתוח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים עוד 4 ימיםטומי21/05/2019
שלום לדוקטורים,
אני צריכה לעבור ניתוח להסרת משקפיים עוד 4 ימים.
אתמול התחלתי להרגיש תחושה של יובש בעיניים.
האם עדיף לדחות את הניתוח? האם יובש בעיניים יכול להשפיע/ להרוס את הניתוח?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד``ר אליה לוינגר21/05/2019שלום רב
ממליץ על בדיקה של הרופא המנתח לפני הניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בזמן היריוןלימור15/05/2019
היי לכם,
אני בהיריון בשבוע ה27.
האם ניתן לעבור הליך כירורגי להסרת משקפיים
בזמן תקופת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האיון
ד``ר אליה לוינגר15/05/2019שלום רב
בזמן הריון לא מבצעים ניתוח להסרת משקפיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איסורים לאחר ניתוח הסרת משקפייםפזית12/05/2019
היי,
אני אמורה לעבור ניתוח הסרת משקפיים בקרוב, ורציתי לשאול:
אילו איסורים קיימים לאחר הניתוח?
לכמה זמן הם תקפים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איסורים
ד``ר אליה לוינגר12/05/2019שלום רב
האיסורים באופן כללי כוללים:
שבוע להמנע מפעילות ספורטיבית
שבועיים ללא אילנר ומסקרה
חודש ללא ים בריכה או סאונה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התלבטות בין סוגי הניתוחיםמור07/05/2019
בבדיקה. שבוע שעבר נמצאתי מתאים ל2 שיטות prk וintralasik .
שמעתי כי לטווח ארוך שיטת prk בטוחה ובריאה יותר לעין ומאפשרת תיקונים לעומת intralasik שחיתוך הקרנית מחליש אותה ובכך יכול להתנתק במקרה של מכה ולא מאפשרת תיקונים..
האם זה נכון? אם כן האם שיטת prk עדיפה?
נתונים : מספר -4 ועובי קרנית 570* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סוגי ניתיוחים
ד``ר אליה לוינגר09/05/2019שלום רב
כעיקרון הדרך שונה אל התוצאה דומה בין השיטות. יש לקחת בחשבון את הגיל ומידת וסוג הפעילות שהמטופל מבצע.
מבחינתי גישה שלי נוטה מעט יותר ל prk* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- איסור על ניתוח להסרת משקפייםארנון07/05/2019
שלום לדוקטורים! :)
באילו מקרים לא ניתן לבצע ניתוח הסרת משקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתי לא
ד``ר אליה לוינגר07/05/2019שלום רב
הרשימה ארוכה אך המקרים השכיחים הם קרטוקונוס, קרניות דקות ומספר לא יציב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים וקוצר ראייהאיתן01/05/2019
שלום,
אני סובל מקוצר ראייה.
האם ניתן לבצע הליך הסרת משקפיים עם קוצר בראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראיה
ד``ר אליה לוינגר01/05/2019שלום רב
ברוב המקרים כן אבל יש צורך בבדיקת התאמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח מסוג PRK והחלמהואדים28/04/2019
היי ד"ר
שאלה קטנה:
אני אמור לעבור ניתוח מסוג PRK.
מה משך זמן ההחלמה מניתוח זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר החלמה
ד``ר אליה לוינגר29/04/2019שלום רב
בממוצע כשבוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עצה בגלל קוצר ראייהשגיב24/04/2019
שלום ובוקר טוב
1.בגיל 20+ , כמעט כל שנה וחצי עולה לי המספר(קוצר ראייה), זה יתכן?
2.בן משפחתי אמר לי שהו שמע על עצה להאט את העלאת קוצר הראייה ע"י טיפות אטרופין, האם זה אמיתי? היש בזה סיכונים?
תודה רבה העזרה וכל טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוצר ראיה
ד``ר אליה לוינגר25/04/2019שלום רב
ראשית יתכן ויש עליה של המספר לגבי אטרופין יתכן ועובד אך הדבר לא פרקטי מאחר וזה גורם לטישטוש וסינון אין מאוד מדמעותיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה
שגיב28/04/2019תודה רבה על המענה,
1.ואם אשים את זה לפני השינה(כך שזה לא יפריע למהלך התיפקוד היומי) מה דעתך?
2.איך בכלל טיפות שמרחיבות את האישונים יכולות לעזור להאט את קוצ הראייה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהעצה
ד``ר אליה לוינגר29/04/2019שלום רב
שימוש באטרופין יגרום לטישטוש ניכר בראי ולסינוור משמעותי.
פרקטית הדבר לא אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?