מידע רפואי
פורומים
- פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות
- בנות, העצמה נשית
- עיסוי, כאבי גב
- לימודי רפואה
- הומאופתיה
- קרינה סלולרית, סרטן
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- פסיכולוגיה
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- רפואת עור פוטודינמית
- פרחי באך
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- בבדיקת ההתאמה יתבקש לשים טיפותמיכאל21/04/2019
שלום רב,
חברי נבדק בבדיקת התאמה ללייזר ונאמר לו שהוא ספק מתאים(חשד כלשהוא בפימוי קרנית) ועליו לזלף טיפות למשך שבועיים ולשוב. ואכן הוא שב ונאמר לו כי הוא כן מתאים.
-מה הסיבה שנאמר לו כך לזלף טיפות?
-כיצד טיפות(תחליפי דמעות) יכולות להשפיע על תצלום של מיפוי קרנית?
בכבוד רב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיפוי
ד``ר אליה לוינגר21/04/2019שלום רב
יתכן והיה יובש שהשפיע על הקרנית ושאת השפעתו ראו במיפוי הקרנית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
מיכאל21/04/2019תודה, יש סיכוי שהחשש הזה גם יכול להיקרא כחשש לקרטקונוס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
ד``ר אליה לוינגר22/04/2019שלום רב
תמסור לחבר שלך שהכל באופן תאורתי אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההאמנם?!
מיכאל22/04/2019גם שינוי צורה מהותי של הקרנית שיראה אותה כצורת חרוט (וכל זה רק בגלל קצת יובש)?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
ד``ר אליה לוינגר22/04/2019שלום שוב
קצת לא, אבל כל הדיון הזה הוא לא רציני. צריך לראות את מיפוי הקרנית התבנית שלו והשינוי לאחר הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים לפני הגיוסשרגא17/04/2019
אני בן 17.5.
אוטוטו מסיים תיכון, ואמור להתגייס עוד 7 חודשים.
אני רוצה שיעשו לי ניתוח להסרת משקפיים עוד לפני שאני מתגייס. האם הגיל שלי מאפשר זאת או שאני קטן עדיין בשביל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד``ר אליה לוינגר21/04/2019אני ממליץ ניתוח כמה שיותר קרוב לגיל 18. כמו כן המספר צריך להיות יציב במשך שנתיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- עדשות צבע לאחר ניתוח PRKאלין21/04/2019
שלום וחג שמח :)
האם ניתן לשים עדשות צבע לאחר ניתוח PRK?
אם כן, לאחר כמה זמן מותר?
אם לא, למה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדשות צבע
ד``ר אליה לוינגר21/04/2019שלום רב
אפשר לשקול אופציה זו לפחות חצי שנה מהניתוח ולמשך זמן קצר. כעיקרון תמיד יש סכנה לזיהום בקרנית על רקע עדשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לתיקון פזילה- בירורנתי15/04/2019
ד"ר שלום,
האם ניתן לבצע ניתוח לתיקון פזילה רק כאשר היא מולדת,
או שיש אפשרות לבצע ניתוח מסוג זה גם אם היא לא פזילה מולדת אלא כזו שהגיעה בשלב מאוחר יותר של החיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון פזילה
ד``ר אליה לוינגר15/04/2019שלום רב
ניתן לבצע ניתוח תיקון לפזילה מולדת ולא מולדת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח להסרת משקפיים וחזרת המספרמאיר10/04/2019
שלום ד"ר,
עשיתי ניתוח לייזר אחד- היה בסדר עד שהחלה הדרדרות בראייה וחזר לי המספר.
עשיתי ניתוח תיקון. הסתדר.
עוד פעם לאחר זמן מה חזר לי המספר.
למה זה קורה?
כמה פעמים ניתן לחזור על ניתוח הסרת משקפיים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת מספר
ד``ר אליה לוינגר10/04/2019שלום רב
כנראה שינויים הקורים באופן טבעי בעין. אין לכך סיבה מיוחדת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- התייעצות לגבי משקפי מגןאור04/04/2019
כמה זמן לאחר הניתוח עליי להרכיב משקפי מגן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד``ר אליה לוינגר07/04/2019ממליץ להרכיב משקפי מגן
ל 5-7 ימים מהניתוח.
בהצלחה, ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מה ההבדל בין PRK לאינטרלאסיק?לילה02/04/2019
מה ההבדל בין PRK לאינטרלאסיק?
ומה יותר מומלץ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה ההבדל
ד``ר אליה לוינגר02/04/2019שלום רב
אלא הן שתי שיטות ניתוח שונות. השיטה נקבעת לאחר ביצוע בדיקת התאמה ובחינה של הנתונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מהם הקריטריונים להימצא מתאימה לניתוח לייזר ?אופיר31/03/2019
מהם הקריטריונים להימצא מתאימה לניתוח לייזר להסרת משקפיים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קריטריונים
ד``ר אליה לוינגר31/03/2019שלום רב
גיל מעל 18 מספר יציב לפחות כשנה. מבנה קרנית תקין עובי קרנית מעל 450 ועוד ועוד ועוד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- חזרה של מספר לאחר ניתוחבני27/03/2019
מה עושים במקרה של חזרה של מספר לאחר ניתוח לייזר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרה של מספר
ד``ר אליה לוינגר27/03/2019שלום רב
אם יש חזרה ניתן לשקול אופציה של תיקון. ממליץ לפנות לרופא המנתח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- דילמה בין prk ללאסיק- התייעצותדוד22/03/2019
שלום, עברתי בדיקת התאמה ונמצאתי מתאים לשתי השיטות אך ברופא נוטה לprk.
מבחינת נתונים
עין שמאל:9.5 צילנדר 0.5
עין ימין:9 ללא צילינדר
עובי קרנית 604
בהיסטוריה קרע ללא זליגה בהיקף עין ימין תוקן בלייזר מאז לךא חזרה של המקרה.
הרופא אמר ששתי ה2 מתאימות אך רמז לprk, ממה נובעת השאיפה דווקא לשיטה זו?
האם זה נכון שבמספרים כאלה ישנה נטיה רבה יותר לכפל ראייה וסינוורים?
לתשובתכם אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילמה
ד``ר אליה לוינגר23/03/2019שלום רב,
במספרים כאלה אני מעדיף את שיטת ה PRK* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמדוע?
דוד23/03/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
ד``ר אליה לוינגר23/03/2019שוב שלום
על מנת ״לחסוך״ עד כמה שניתן בעובי הקרנית למרות המחיר של זמן החלמה ארוך יותר וכאבים. חשוב לציין שזו הגישה שלי ולא כל הנתונים ידועים לי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה עובי הקרנית שיתקבל לאחר prk לעומת לאסיק?
דוד24/03/2019מודה לך רבות על המענה
ד``ר אליה לוינגר24/03/2019שלום רב
הדבר תלוי במספר פרמטרים אבל ההפרש יכול לנוע בין 50-70 מיקרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמה לגבי עכירות קרנית במספרים כאלה
דוד26/03/2019האם אין פה סיכון גבוה לעכירות הגובר על שיקול עובי קרנית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר לאדם עם קטרקטעדנה25/03/2019
אם ניתן לבצע ניתוח לייזר לאדם הסובל מקטרקט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט ולייזר
ד``ר אליה לוינגר25/03/2019שלום רב
לא מבצעים ניתוח להסרת משקפיים למטופל הסובל מקטרקט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- טשטוש ראייה לאחר ניתוח לייזר מסוג iqדגנית20/03/2019
לפני שבועיים עברתי ניתוח לייזר מסוג iq.
בעין שמאל, עדיין רואה מטושטש וגם מרגישה מעט יובש.
האם תקין? מה ניתן לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טישטוש
ד``ר אליה לוינגר20/03/2019שלום רב,
ככל הנקרה הטישטוש עקב יובש. ממליץ להמתין עוד קצת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזר ועובי הרשתית/ קרניתגבי18/03/2019
שלום,
אני מעוניין לעבור ניתוח הסרת משקפיים בלייזר.
חבר טוב שלי ציין בפניי שאחד מהתנאים לבדיקת התאמה לניתוח הוא בדיקת עובי הרשתית או הקרנית.
האם זה נכון? ואם כן, מה העובי המינימלי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עובי קרנית
ד``ר אליה לוינגר18/03/2019שלום רב
הדבר תלוי במספר אבל כעיקרון פחות מ 460 מיקרון עובי קרנית לא ניתן לבצע ניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר וצילינדר- בירוררביד14/03/2019
האם ניתן לבצע ניתוח לייזר אם יש לי צילינדר בעין?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילינדר
ד``ר אליה לוינגר14/03/2019שלום רב
צילינדר לא מהווה מגבלה לניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- מספר מינימום לביצוע ניתוחליאור12/03/2019
האם יש מספר מינימום לביצוע הניתוח?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מספר מינימום
ד``ר אליה לוינגר12/03/2019שלום רב
הדבר תלוי יותר בחדות הראיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם יש לכם ביטחון עצמי?