מידע רפואי
פורומים
- פלדנקרייז, שיטת פלדנקרייז, התפתחות תינוקות
- בנות, העצמה נשית
- עיסוי, כאבי גב
- לימודי רפואה
- הומאופתיה
- קרינה סלולרית, סרטן
- נפרולוגיה, לחץ דם, מחלות כליה ילדים, הרטבת לילה
- כירורגיה כללית, כירורגיה אנדוסקופית
- רפואה משלימה, רפואה אלטרנטיבית
- פסיכולוגיה
- התפתחות הילד, התפתחות ילדים
- תאונת עבודה, רפואה תעסוקתית
- מחלות ריאה בילדים, הפרעות נשימה
- רפואת עור פוטודינמית
- פרחי באך
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
ד"ר אליעזר גירש
אמבריולוג קליני בכיר מנהל מעבדה להפריה חוץ גופית (IVF) בביה"ח ברזילי, אשקלון. מנהל מעבדה אנדרולוגית בבנק הזרע Cryobank ברמת השרון. בוגר אוניברסיטה העברית (Ph.D) ומכון ויצמן למדע (פוסט-דוקטורט).ד"ר אחמד אבו אליונס
מומחה לגריאטריה, פסיכוגריאטר בעל ניסיון של למעלה מ-18 שנה. עורך ביקורי בית באזור חיפה והצפון.
- שאלות לניתוח אינטראלאסיקעדן10/09/2019
ערב טוב, יש לי מספר שאלות אודה למענה :)
1. במהלך הניתוח הבנתי שיש מכשיר שתופס את העיניים פקוחות, האם אין חשש למצמוץ? אני יחסית ממצמצת הרבה ואני חוששת מזה..
2. במידה ועקב המכשיר אין אפשרות למצמץ, זה לא כואב בעין? 3. אשמח לדעת כמה זמן זה מרגע השמת המכשיר של הפתיחת עיניים עד שמוציאים אותו ואפשר למצמץ? שזה בעצם במילים אחרות תחילת וסיום הניתוח?
4. האם לאחר הניתוח רואים בבירור? הכוונה אם אני מתכננת לחזור הביתה בתחבורה ציבורית לאחר הניתוח אז זה בסדר? אראה את הדרך? עם לווי כמובן. האם רואים את הדרך וזה קצת לא נעים או מעבר לכך?
5. איזה תחושה אמורה להופיע בשעות הראשונות לאחר הניתוח?
6.האם כשאצא מהניתוח לביתי אהיה עם תחבושת על העיניים או רק המשקפי מגן השקופים?
תודה רבה על המענה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראלסיק
ד``ר אליה לוינגר10/09/2019שלום רב,
1 לא אין חשש
2 זה לא נעים אבל לא כואב
3 זה בעיקר תלוי במידת שיתוף הפעולה של המטופל. כעיקרון משך הניתוח ברוטו כ 15 ד״ק
4 יש טשטוש ראיה אחרי הניתוח אך לא ״עיוורים״
5 תחושת גוף זר ומעט צריבה
6 משקפיי מגן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח PRK וראייה מטושטשתרם15/08/2019
לפני חודשיים עברתי ניתוח PRK. הראייה שלי, עד היום, מטושטשת ובעיקר בשעות הלילה.
האם זה חלק תקין מההחלמה מהניתוח או שזה אומר שההליך נכשל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח prk
ד``ר אליה לוינגר15/08/2019שלום רב,
קשה לי להעריך במה מדובר, לעיתים בשיטה זו זמןן ההחלמה עשוי להיות ארוך מחודשיים.
ממליץ לפנות לרופא המטפל לביקורת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- שיטה מומלצת להסרת משקפייםצח07/08/2019
איזו שיטה עדיפה יותר EBK או PRK?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איזו שיטה
ד``ר אליה לוינגר07/08/2019שלום רב,
זו אותה השיטה רק שימוש בשמות שונים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח אינטראלאסיק - בירור חשובעידן04/08/2019
שלום דוקטור, לפני כחמישה ימים עברתי ניתוח אינטראלסיק במכון "עיניים".
רציתי לשאול כדי לקבל חוות דעת נוספת של רופא.
אני אוהב לשחק כדורגל עם החברים מדי שבוע.
לאחר כמה זמן ניתן או רצוי לשוב לשחק?
לצערי, הופתעתי לגלות שמי שעוסק בספורט, מומלץ לו לעבור ניתוח בשיטת ה- PRK.
האם עשיתי טעות חמורה בבחירת הניתוח?
אני לא עוסק בספורט אתגרי/אמנויות לחימה, רק משחקי כדור וחדר כושר בעיקר.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אינטראלסיק
ד``ר אליה לוינגר04/08/2019שלום רב,
ראשית עלי לציין כי אני עובד במרפאת עיניים.
ראשית לא עשיתה טעות. אני ממליץ להמתין כשבוע עד לחזרה לפעילות ספורטיבית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאינטראלאסיק
עידן04/08/2019שלום דוקטור, תודה רבה על המענה המהיר.
לצערי, אני מרגיש שלא הייתי חכם מספיק ולא בדקתי לעומק את ההשלכות שעלולות להיות.
מה הסיכוי שהמתלה שנוצר בניתוח יזוז מכדור למשל שפגע בפנים?
האם אתם מקבלים פניות רבות מאנשים שזה קרה להם?
מצטער אם אני נשמע קצת לחוץ.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהאינטראלסיק
ד``ר אליה לוינגר05/08/2019שוב שלום
אין פניות רבות כלל, אפשר לומר שתזוזת המתלה על רקע חבלה מתרחשת במצבים נדירים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמקווי מים
עידן07/08/2019שלום שוב דוקטור וסליחה על ריבוי השאלות.
אני עתיד לעבור לגור באירופה, האם תהיה לי סכנה לשחות באגמים?
האם תהיה סכנה לקפוץ ממקפצות?
תודה רבה ושוב סליחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהמים
ד``ר אליה לוינגר07/08/2019שוב שלום
אין שום מגבלה אחרי חודש מהניתוח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- כניסת חיידק לעין לאחר ניתוח לייזראברי31/07/2019
אם לאחר ניתוח להסרת משקפיים בלייזר יוצאים מהבית ונכנס חיידק אל תוך העין המנותחת האם הוא עלול להפוך לזיהום ולהוביל לפגיעה אקוטית בראייה ואף לעיוורון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כניסת חיידק
ד``ר אליה לוינגר03/08/2019שלום רב,
ממש לא!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יעילות הטיפול הפדיקורי- בירוראלי26/07/2019
התשובה אינה מובנת. אני שאלתי על פדיקור, וקיבלתי תשובה ועצה בתחום הסרת משקפיים. מה הקשר? אלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
ד``ר אליה לוינגר26/07/2019כי בעלת את השאלה בפורום של הסרת משקפיים. אנא שים לב באיזה פורום אתה מעלה את השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- יעילות הטיפול הפדיקורי- בירוראלי26/07/2019
לאיזה הישג ניתן להגיע בפדיקור לכף הרגל ולציפורני כף הרגל?
איך בדיוק ניתן לחפש ולמצוא את המומחית בעניין זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פדיקור
ד``ר אליה לוינגר26/07/2019אתה כנראה בפורום היא נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הסרת משקפיים בלייזר לפני גיל 18חדי18/07/2019
האם ניתוח הסרת משקפיים שנעשה מתחת לגיל 18 מצריך את הסכמת ההורים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפני גיל 18
ד``ר אליה לוינגר18/07/2019שלום רב,
בהחלט כן, יש צורך בהסכמת ההורים וגם יציבות של המספר לפחות בשנה האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- הליך כירורגי להסרת משקפייםבן08/07/2019
איזה הליך כירורגי להסרת משקפיים מומלץ יותר- ASA או PRK?
ומדוע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה עדיף
ד``ר אליה לוינגר08/07/2019שלום רב
אין הבדל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- השתלת עדשה תוך עינית ושינוי במספררגב03/07/2019
שלום לדוקטורים הנכבדים,
רציתי לדעת משהו:
אני ביצעתי השתלת עדשה תוך עינית לפני מספר שנים.
יש לי תחושה שהמספר ששלי עלה מאז.
מה עושים במצב כזה?
משתילים לי עדשה אחרת? מוציאים את העדשה הקיימת?
איך זה עובד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שינוי
ד``ר אליה לוינגר03/07/2019שלום רב
יש צורך בבדיקה קודם כל. אם יש שינוי ניתן לשקול תיקון קטן עם לייזר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ההבדל בין prk לlasikמתן01/07/2019
שלום רב. לפני כעשרה חודשים התגלתה לי פטריה מסוג פוסוריום בתוך העין בגלל עדשות מגע. לאחר טיפול אינטסיבי הפטריה הוסרה. הייתי במעקב וטיפול בקפלן אצל פורפסור קליינמן. לפני כשבוע בביקורת נאמר כי הפטריה נעלמה ואין מניעה לבצע ניתוח לייזר. ברצוני לשאול האם כדאי לעשות ניתוח של prk וכך להוריד את הצלקות שנותרו הפטירה או לבצע את הניתוח הקל יותר של הz-lasik / אינטרלאסיק ללא החלמה ארוכה וקשה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההבדל
ד``ר אליה לוינגר01/07/2019שלום רב,
מאחר ויש ככל הנראה צלקת לא ממליץ על ביצוע לייזר עם חיתוך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- החזרת מספר לאחר ניתוח לייזרנתי30/06/2019
היי,
באילו מקרים יחזור המספר לאחר ניתוח הסרת משקפיים בלייזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חזרת מספר
ד``ר אליה לוינגר01/07/2019שלום ב
קשה להעריך מה הגורם לשינוי במספר. כעיקרון ככל שהמספר יציב יוצר לפני הניתוח הסיכוי שישאר כל גדול גם כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לייזר ויובש בעינייםאורן25/06/2019
שלום לצוות היקר של הפורום,
לפני כ-3 שנים עברתי ניתוח להסרת משקפיים בלייזר. מאותה נקודה סובל מיובש בעיניים.
האם זה דבר שכיח? אילו פתרונות קיימים לתופעה זו, מלבד טיפות עיניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יובש
ד``ר אליה לוינגר25/06/2019שלום רב
ניתן לשקול אופציה של פלגים
גלים ומשחות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח קטרקט בלייזר - התייעצותיפעת23/06/2019
לפני עשר שנים עשיתי ניתוח להסרת משקפיים. הצליח. אך לאחרונה לא רואה טוב מקרוב את הכתוב וכל מה שקטן. אמרו לי שיש לי קטרקט דרגה 2. רציתי לדעת מה פרוש המילולי:
cataract + laser+ multifocal
האם אחרי ניתוח כזה אני לא אצטרך להרכיב משקפיים לקריאה?? כי כל מטרתי היא לא להרכיב משקפיים כלל וכלל. תודה על המענה שאקבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קטרקט
ד``ר אליה לוינגר24/06/2019שלום רב
כאשר מדרגים את דרגת הקטרקט אפשר לדרג אותו בדרגה קלה עד קשה. לגבי ניתוח עם עדשה מולטיפוקלית הקומונה היא להקטין את התלות בהן. להבטיח ללא משקפיים כלל בכל מקרה זה יכול לעיתים לא לקרות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה
יפעת24/06/2019ז"א שיש סיכוי גם שארכיב משקפיים?! אז לשם מה אני משלמת המון כסף ועושה ניתוח להסרת משקפיים אם יש סיכוי שגם אצטרך משקפיים ? (אם הבנתי נכון מה שכתבת...) כרגע מה שאני מתקשה זה לקריאה מקרוב את האותיות הקטנות,ז"א: אם אעשה ניתוח קטרקט בלייזר לא אצטרך משקפיים?? וזה אמור לגבי כל אדם שעושה ניתוח קטרקט בלייזר או שלא בלייזר? האם אני חייבת גם לעשות בעין השנייה ניתוח?? תודה על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
ד``ר אליה לוינגר24/06/2019שלום רב.
את מבצעת ניתוח קטרקט ולא ניתוח להסרת משקפיים. ברוב המקרים יש צורך גם בעין השניה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירהתגובה כתגובה...
יפעת24/06/2019לחדד את הבנתי : בגלל הקטרקט אני לא רואה טוב מקרוב ואחרי הניתוח אראה טוב אז הגיוני שלא אצטרך להרכיב משקפיים לקריאה? הרי לפני כ- 10 שנים עשיתי ניתוח להסרת משקפיים, וכתוב שזה קטרקט ומולטיפוקל? ז"א שיתקנו לי גם את הראייה למרחוק ומקרוב?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמשך
ד``ר אליה לוינגר24/06/2019שוב שלום
הראיה לקרוב ככל הנראה מושפעת מהגיל וגם ככל הנראה מהקטרקט. בסופו של דבר הכוונה להקטין את התלות במשקפיים לרחוק וקרוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירההמון המון תודה לך!!!!
יפעת25/06/2019* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה- ניתוח לאסק וניתוח EBK- יתרונות וחסרונותקובי19/06/2019
היי ד"ר,
מה ההבדל בין ניתוח לאסק לניתוח EBK?
על מה אתם יותר ממליצים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום רב,
ד``ר אליה לוינגר23/06/2019אין המלצה לאחת מהשיטות
מאחר וכעיקרון הן דומות.
בברכה, ד"ר אליה לוינגר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלבדיקת התאמהסגירה
ערוץ הבריאות
האם אתם טובים במיטה?