בנוגע לאפילפסיה ומיגרנות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בנוגע לאפילפסיה ומיגרנות
    אביתר
    21/01/2012

שלום,
    ברצוני לשאול - האם ברוב המקרים אפילפסיה ומיגרנות באות ביחד?
    אדם הסובל הרבה ממיגרנות, האם יש לבדוק חדש לאפילפסיה אע"פ שאין לו התקפי פרכוס?
    ומה לגבי נישואין של מיגרנוטי עם אפילפטית ולהיפך? האם יכול להשפיע על הילדים בצורה חמורה יותר (האם יכול להיות שמגביר את הסיכוי לכך שגם הילדים יחלו בזה או זה?)
    אני שואל מפני שלעיתים נראה מכנה משותף ביניהם וככל שאני קורא יותר מחקרים אני רואה ששתי המחלות הן מחלות נוירולוגיות ואף האאורה של שתיהן מאוד דומה אצל חלק מהאנשים. (אפילו הטיפול- התרופות זהות לפעמים: דפלפט וכד'..)
    ובמיוחד מעניין אותי - בהנחה שאצל בחור ובחורה, הוא סובל מאפילפסיה והבחורה ממיגרנות, האם אכן ישפיע על ילדיהם? יש אפשרות לבדוק אם כן או לא?
    אשמח מאוד לתשובות
    תודה
    אביתר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בנוגע לאפילפסיה ומיגרנות

הוספת תגובה

• בנוגע לאפילפסיה ומיגרנות - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    21/01/2012

שלום אביתר

העלת נושא מאוד מורכב שאין לגביו תשובות ברורות. יש אפילו שמשתמשים במושג migralepsy להדגיש את הקשר בין שני מצבים אלו
    ישנן אפילפסיות מסויימות המזכירות מיגרנה ולכן אם לא משוכנעים שאכן מדובר במיגרנה אפשר לעשות EEG שלפעמים עוזר להבדיל בין השניים אך לא תמיד
    ישנה שכיחות יתר של אפילפסיה בסובלים ממיגרנה ושכיחות יתר של מיגרנה בחולי אפילפסיה אך לא מוכרים לי מחקרים הבודקים את הסיכון לאפילפסיה ולמיגרנה בילדים להורים שאחד סובל ממיגרנה והשני מאפילפסיה.
    למרות שאפילפסיה בחלק מהמקרים הינה תורשתית וגם הנטיה למיגרנה הינה תורשתית אין 100% העברה מהורה לילד. בסוגים מסויימים של אפילפסיה ניתן למצוא את הבעיה הגנטית (% מאוד קטן) ואז לתכנן הריון ולמנוע לידת ילד שנושא את המחלה אך לגבי מיגרנה זו עדיין לא אפשרות

מקווה שעזרתי

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו