מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בנוגע לאפילפסיה ומיגרנותאביתר21/01/2012
שלום,
ברצוני לשאול - האם ברוב המקרים אפילפסיה ומיגרנות באות ביחד?
אדם הסובל הרבה ממיגרנות, האם יש לבדוק חדש לאפילפסיה אע"פ שאין לו התקפי פרכוס?
ומה לגבי נישואין של מיגרנוטי עם אפילפטית ולהיפך? האם יכול להשפיע על הילדים בצורה חמורה יותר (האם יכול להיות שמגביר את הסיכוי לכך שגם הילדים יחלו בזה או זה?)
אני שואל מפני שלעיתים נראה מכנה משותף ביניהם וככל שאני קורא יותר מחקרים אני רואה ששתי המחלות הן מחלות נוירולוגיות ואף האאורה של שתיהן מאוד דומה אצל חלק מהאנשים. (אפילו הטיפול- התרופות זהות לפעמים: דפלפט וכד'..)
ובמיוחד מעניין אותי - בהנחה שאצל בחור ובחורה, הוא סובל מאפילפסיה והבחורה ממיגרנות, האם אכן ישפיע על ילדיהם? יש אפשרות לבדוק אם כן או לא?
אשמח מאוד לתשובות
תודה
אביתר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנוגע לאפילפסיה ומיגרנות - תגובה
ד``ר טל גלבוע21/01/2012שלום אביתר
העלת נושא מאוד מורכב שאין לגביו תשובות ברורות. יש אפילו שמשתמשים במושג migralepsy להדגיש את הקשר בין שני מצבים אלו
ישנן אפילפסיות מסויימות המזכירות מיגרנה ולכן אם לא משוכנעים שאכן מדובר במיגרנה אפשר לעשות EEG שלפעמים עוזר להבדיל בין השניים אך לא תמיד
ישנה שכיחות יתר של אפילפסיה בסובלים ממיגרנה ושכיחות יתר של מיגרנה בחולי אפילפסיה אך לא מוכרים לי מחקרים הבודקים את הסיכון לאפילפסיה ולמיגרנה בילדים להורים שאחד סובל ממיגרנה והשני מאפילפסיה.
למרות שאפילפסיה בחלק מהמקרים הינה תורשתית וגם הנטיה למיגרנה הינה תורשתית אין 100% העברה מהורה לילד. בסוגים מסויימים של אפילפסיה ניתן למצוא את הבעיה הגנטית (% מאוד קטן) ואז לתכנן הריון ולמנוע לידת ילד שנושא את המחלה אך לגבי מיגרנה זו עדיין לא אפשרות
מקווה שעזרתי
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)