מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שילוב תרופה לטופמקסנטע20/10/2012
שלום רב
יש לי ילדה בת 16 מגיל 9 סובלת מאפילפסיה מיוקלונית טופלה במס' תרופות
ונמצא שהכי מתאימה לה זה הטופמקס.
תופעות לוואי של התרופה מאוד מקשות על ביתי בלימודים קשה לה לזכור דברים ולהתרכז בלימודים שאלתי היא האם ניתן לשלב רטלין לריכוז או תרופה בשם זום לריכוז האם שילוב תרופות יכול לגרום להתקף האם יש הוכחה שתרופה לקשב זום יעילה? יש לציין שהמצב מאוד מתסכל את הילדה שמאוד קשה לה לתרכז , לזכור, להבין, יש באטה בחשיבה עם הטופמקס ואני מפחדת להחליף לה תרופה שוב היא כבר נסתה המון תרופות . היא 4 שנים עם טופמקס וללא התקפים תודה לאל. לתשובתך אודה מה ניתן לעשות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שילוב תרופה לטופמקס - תגובה
ד``ר טל גלבוע20/10/2012שלום נטע
התשובה לשאלתך מורכבת מאוד
מכיון שאינני יודעת את סוג האפילפסיה של ביתך קשה לדעת אילו אפשרויות עומדות בפניכם.
ריטלין עשוי להחמיר פרכוסים בילדים עם אפילפסיה לא מאוזת אך נמצא בטוח לשימוש בילדים עם אפילפסיה מאוזנת. מצד שני, ריטלין לא עוזר להאטה שגורם הטופמקס אלא להפרעת קשב וריכוז, אז לא בטוח שהריטלין בכלל יעזור לה. האם היתה לה הפרעת קשב עוד לפני השימוש בטופמקס?
זום איננה תרופה אלא תוסף מזון ולכן אין מספיק ספרות מקצועית לגביו שתוכל לקבוע האם התכשיר יעיל לטיפול בהפרעת קשב. תוספי מזון נבדקים רק מבחינת הבטיחות שלהם ולא היעילות שלהם.
אם בתך כבר 4 שנים ללא התקפים יש להתייעץ עם הרופא לגבי המשך הטיפול וזה תלוי בסוג האפילפסיה שלה (יש הרבה סוגים של אפילפסיות מיוקלוניות) ובגורמים רבים נוספים.
בקיצור, גשי לרופא המטפל והתייעצי איתו
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום נטע
נירית21/10/2012הבת שלי בת 11, משתמשת בזום. זה תוסף שמכיל אומגה 3 (שידוע שמשפר את הריכוז) ופוספטידיל סרין שקיים אצלנו בגוף וקשור ליכולות למידה (זה מה שהסביר לי הרוקח). זה תוסף טבעי ולא ראיתי תופעות לוואי למיניהן אצל הילדה שלי. מדבריך אני מבינה שבתך לא מאובחנת ADHD וחוסר הריכוז הם תוצר של התרופה שהיא נוטלת, אז יכול להיות שזום כן יעזור לה. רק קחי בחשבון שלוקח זמן עד שמשפיע, כשבועיים שלושה, אבל הסבלנות משתלמת.
בהצלחה!
גליה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)