מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אמא מודאגת.....גלי30/10/2012
שלום בני בן 13 וחצי.בכתה א' היה לו פירכוס ראשוני של יללות התכווצות הגוף מעיין "עובר".ומעט זויית הפה סתתה הצידה.זה נמשך מספר שניות הוא קרה לי אמא אמא.חשבתי שהוא קיבל מכה או משהו נפל לא היתיחסתי כל כך אבל כשפיתאום לא שמעתי אותו רצתי מהר ומצאתי אותו בריצפה כפי שתארתי כעובר.קראתי לבני הגדול והרמנו אותו למיטה זכור לי שהיה קשה להרים אותו.ואז ראיתי שהוא נירדם ניסיתי להעיר אותו אבל הוא לא ענה.ואח"כ הוא ענה במין יללה מתוך שינה.מממההה.וחזר לשינה עמוקה של כמה שעות טובות.לא ידעתי מזה בפירכוס הראשוני בבוקר לקחתי אותו לרופא משפחה ומשם קיבלנו הפנייה לב"יח.הגענו לתל-השומר.ושם הוא אושפז.EEG.הראה משהו בפעם הראשונה.אבל הרופא אמר לי שיכול להיות שזה לא משהו מחשיד אבל נבצע VEDO EEG.ואז התשובה היתה חשד למוקד ימני ולפי הבנתי שהכן מדובר באפילפסיה.מאז הוא במעקבים ללא טיפול תרופתי.ההתקפים הם קצרים כשהם קורים.זה יכול להיות אחת לשנה עם רגיעה של יותר משנה אפילו.פירכוס היה במרץ 2011.שפיתאום הבן שלי הגדול מצא אותו יושב בפינת הסלון בשעהשלוש לפנות בוקר כולו מכופף ומכווץ עם רעידות.עד שזה עבר לו ישן שינה עמוקה ולא זכר כלום.לאחר שוב רגיעה מההתקף הזה.אתמול בשעה שתיים בלילה.העיר אותי והוא אמר שהוא לא יודע מה יש לו.כאבי ראש ואז אמרתי לו רגע בונראה איפוה כואב לך ואז הוא אמר לי רגע רגע וסימן לי עם היד לאט לאט.זה הדליק לי נורה אדומה כי כשהיהלו פעם פירכוס הוא אמר לי רגע אמא אל תלכי מהר חכי.ולא הלכתי מהר אלה רגיל.וגם ביקש ולכבות את האור.ואתמול אחרי מה שסיפרתי הוא התחיל גם לרעוד.עליי לציין שקודם לחשד הזה של הפירכוס.הוא כבר יומיים עם שילשול וכאבי בטן.ראיתי שהוא חלש מאוד.ולא ידעתי למה לשייך את זה והזמנתי מד"א. ואז פינוי אותנו למיון.במיון בדיקות הדם תקינות.וגם שתן תקין.כאבי בטן נימשכים.מלווים בכאבי ראש ושילשולים.הרופא אמרה שהיא מאשפזת אותו להמשך מעקב ולEEG.עכשיו הוא מאושפז.ונמסר לנו שהיום אין EEG רק ביום רביעי בבוקר.האם הבדיקה לא צריכה להיות בסמוך לפירכוס אם היה? או שאפשר יהיה לראות אם היה גם ביום רביעי? האם יכול להיות לפי הפרטים שמסרתי אכן היה לו פירכוס. ומה המשך הבירור? מודה לך מאוד גלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אמא מודאגת..... - תגובה
ד``ר שי מנשקו31/10/2012תודה על השאלתך המפורטת - אכן באופן כללי ניתן לומר כי ככל שמבצעים EEG בסמיכות לאירוע הפירכוסי/ או החשד לכך גדלים הסיכויים לגלות באם אכן בכך מדובר , אולם הדבר כמובן משתנה בן בתי-חולים שונים ע"פ נוהלי העבודה וזמינות השרות.
באופן כללי התאור של כאבי בטן ורעד בלתי מוסבר פחות מתאימים לאירוע פירכוסי - אולם בהחלט יש להמתין להשלמת ה EEG עם החלטה על הצורך האפשרי בטיפול תרופתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)