ילדה בת 3.5 התעלפה ורעדה - מודאגת!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3.5 התעלפה ורעדה - מודאגת!!
    הילה
    04/12/2012

שלום רב.
    בתי בת 3.5 התעלפה אתמול בבוקר בגן תוך כדי פעילות מאומצת (גירדה תפו"א ללביבות)...
    לפי תיאור הגננת היא לא קיבלה מכה ואיבוד ההכרה היה ממש לשניה, אך מיד עם צניחתה לרצפה היא החלה לרעוד בידיים וברגליים לכמה שניות. לא היתה צניחת לשון, לא היה קצף, והיא לא נרדמה אח"כ. בבדיקה ראשונית שהגננות עשו לה (אצבעות לאף וכדומה) היא היתה בסדר גמור. כלומר- מהר מאוד חזרה לעצמה.
    הגננת די בטוחה בעצמה שזה היה פרכוס קל ולא סתם רעד של הגוף... בינתיים (כבר יותר מ- 24 שעות אחרי), היא בסדר גמור ולא היתה עוד תקרית דומה.
    אתמול, אחרי יום ארוך של בדיקות במיון- לא נמצא שום דבר חריג, אך אנחנו עדיין ממתינים לבדיקת EEG + נוירולוג. עד שזה יגיע, אני לא מצליחה להירגע.... אז יש לי כמה שאלות:
    1. מה הסיכוי שלפי התיאור הנ"ל מדובר באפילפסיה???
    2. האם תמיד ניתן לגלות אפילפסיה ב- EEG?
    3. ואם זה עדיין לא בשלב שאפשר לנחש, למה כדאי לי לשים לב? האם מתלוות למחלה עוד תופעות שאני צריכה להיות מודעת אליהן?
    4. האם היא יכולה בינתיים להמשיך כרגיל כל פעילות (גן, חוג ריקוד, וכו')?
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ילדה בת 3.5 התעלפה ורעדה - מודאגת!! - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    04/12/2012

אני בהחלט מבין את החרדה הנובעת מתאור המקרה - אולם כלל לא ברור כי מדובר באירוע אפילפטי [ וגם אז כפי שציינתי פעמים רבות מדובר בספק פירכוס בודד אשר לא " מזכה" את הילד בתואר חולה אפילפסיה ] אלה סביר ומדובר באירוע וזווגאלי [ ירידת לחץ דם ] אשר מתוארת באופן שכיח יותר בילדים ועל כן יש לבצע ברור אשר אכן כולל EEG אולם גם ECHO EKG ואז להיבדק ע"י נוירולוג ילדים.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו