אפילפסיה והתפתחות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה והתפתחות
    ש.מ
    10/01/2013

שלום. בני בן שנה וחודשיים. בגיל עשרה חודשים אובחנה אצלו אפילפסיה בעקבות תופעה של רעד ופרכוסים ופעם אחת גם איבד את ההכרה וגילגל עיניים. לאחר בדיקת eeg בעירנות התברר שיש לו התפרצויות אפילפטיות. מאז בני מטופל בלומינל פעמיים ביום, ומאז ברוך השם- אין פירכוסים הניראים לעין. בשבוע שעבר עשינו בדיקת eeg בשינה, היום התוצאות הגיעו בדואר, והן לא תקינות. עדיין יש התקפים בזמן הכניסה לשינה. יש כמה דברים שמאוד מטרידים אותי ומעיקים עליי כמו עננה...לפני שאובחנה האפילפסיה ולפני הטיפול בלומינל, בני היה מאוד אומלל, כל הזמן רצה לישון, וגם כשהיה ער היה תמיד עצבני, לא התעניין ולא שיתף פעולה. לאחר התחלת הטיפול, השינוי היה קיצוני: בני הפך לילד שמח, סקרן, פעיל (אפילו קצת יותר מידי...), הוא כמובן יוצר קשר עין וממש "מדבר" במבטים שלו אלינו. אבל יש דברים שהוא עדיין לא עושה, למשל: שלום עם היד, הוא גם לא מצביע, ידיים למעלה על הראש הוא גם עוד לא עושה. כפיים הוא התחיל לעשות רק לפני כשבוע...ושוב אחדד- הוא עירני, סקרן, פעיל ומתקשר. המצב מבלבל אותי ומפחיד אותי מאוד כי שמעתי המון סיפורים...בבקשה תעזרו לי לעשות קצת סדר בבלאגן:
    1. מדוע בני היה עצבני ואומלל לפני הטיפול בתרופה? האם הוא סבל? האם כאב לו? מה הקשר בין הדברים??
    2. האם קיים קשר בין האיחור בהתפתחות לבין הפרכוסים?? אמנם אין פרכוסים קליניים עם הטיפול בתרופה, אך עדיין ישנם התקפים אפילפטיים... האם ההתקפים הללו גורמים לעיכוב בהתפתחות? האם זה יכול לגרום לנזק אצל הילד??
    האם ידביק את הפער??
    3. שמעתי לא מעט על ילדים אוטיסטיים או ילדים עם פיגור שסובלים מאפילפסיה. בני מתקשר איתנו בתנועות ומבטים, הוא עירני וחוקר את הסביבה... ולמרות זאת אני מתכווצת מפחד. האם ייתכן?...
    4. האם ניתן לאבחן בעיות בהתפתחות בגיל כזה או שזה מוקדם מידי??
    5.ושאלה אחרונה... האם בבדיקת MRI ניתן לגלות אוטיזם או כל סוג של פיגור חלילה??
    סליחה על ה"מגילה", אני פשוט אובדת עצות, מכל מי שאני מכירה אין לי עם מי לדבר ולהתייעץ כי אף אחד ממכריי לא מכיר את האפילפסיה מקרוב, מה גם שלאנשים יש לא מעט דעות קדומות, ולכן אני מעדיפה לא לספר...מה שמשאיר אותי די לבד...
    אם יש אמא שעברה את מה שאני עוברת, אני אשמח לשמוע תגובה... וממך דוקטור, אני מחכה בכיליון עיניים לתשובות... בברכה, ש.מ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה והתפתחות

הוספת תגובה

• אפילפסיה והתפתחות - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    10/01/2013

ש.מ שלום,

לא ניתן לדעת מה תינוק חש בזמן התקף אך מילדים גדולים ומבוגרים אנו יודעים שהם לא חשים כאב בדרך כלל
    אפילפסיה המתחילה בשנה הראשונה לחיים קשורה הרבה פעמים לבעיות התפתחותיות ולעתים הילד מדביק את הפער ולעתים לא.
    בדרך כלל אין מטפלים באיאיגי אלא בילד ולכן ההחלטות הטיפוליות מושפעות בעיקר מהפרכוסים אם קיימים. עם זאת, ישנם מצבים שבהם ממצאים מסויימים באיאיגי מחייבים לשנות או להוסיף טיפול - עליך לדון על בנך באופן ספציפי עם הנוירולוג המטפל.

כל ילד מתפתח בקצב שונה, גם כשאין אפילפסיה ברקע. עליך לגשת למכון להתפתחות הילד של קופת החולים שלך ושם לבקש הערכה התפתחותית.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלופ ש מ ,כאמא לילד עם בעיה דומה

אמא
    09/03/2013

אשמח לשמוע האם יש שיפור במצבו של בנך .

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי אוכל לתת עזרה

מ.ז
    13/04/2013

הי ש.מ, אני כל כך מבינה את חוסר האונים שלך וה"לבד" הזה שבו את נמצאת. לפני 3 ימים היה לנו התקף אפילפטי ראשון מס' דקות לאחר ההרדמות כך שאנחנו ממש ממש חדשים בזה. לי יש בן בן 3.5 המאובחן כאוטיסט. ההתפתחות שלו היתה מבלבלת משהו, הוא תקשר בעיניים אך לא ענה לשם שלו ברב המקרים, לא הצביע על דברים עד גיל 3, אין לו ג'סטות של כן/לא אם הראש עד היום, לא ביקש כלום!!! ההתפתחות המוטורית שלו איטית מאוד, זחל בגיל שנה, ישב יותר מאוחר והחל ללכת רק לקראת גיל שנתיים. קרא לי אבא גם כשניסיתי להפריד לו בין אבא לאמא. רק בגיל 3 התחיל לקרוא לי אמא והיום לא מפסיק (-:
    בגיל 2.8 אובחן על הספקטרום האוטיסטי ובגיל 3 נכנס למסגרת מיוחדת שעושה לו פלאים. כשקיבלנו לפני יומיים את תוצאות בדיקת ה EEG חשבנו שהשמיים נפלו, למען האמת עדיין לא מעכלים מה נפל עלינו. הדבר הראשון שהנוירולוג אמר הוא שאין קשר בין הדברים אך יש שכיחות גבוהה יותר.
    אני ממליצה לך בחום, אם עדיין לא עשית את זה, להתחיל לתקוף ובכל הכיוונים ולא לאבד זמן יקר. לגשת לרופא ילדים ולבקש הפניה לאבחון התפתחותי. לגשת למכון וללחוץ להתחיל באבחון. טיפולים של ריפוי ועיסוק וקלינאות תקשורת, כל דבר שניתן להשיג מהקופה (אני לא יודעת באיזו קופה את) וכמה שיותר. ככל שתטפלי ותזהי אם יש בעיה כלשהי (מקווה שלא) כך ייטב לילד וכמובן גם לשקט הנפשי שלך שעשית הכל בשבילו.
    מחזיקה אצבעות (-: ואשמח לייעץ לך מנסיוני

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו