התנהגות ילוד לאחר לידת אם אפילפטית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התנהגות ילוד לאחר לידת אם אפילפטית
    אנונימית
    23/05/2013

שלום,
    אני צפויה ללדת בכל יום וזו תהא לידתי השניה,
    ברקע אפילפסית נעורים מאוזנת למעלה מ-13 שנים, מטופלת בלמיקטל 100X2 מ"ג ביום.
    הלידה הראשונה הייתה לידה טבעית (ללא אפידורל) ועברה מצוין. ציון האפגר היה גבוה והבכי רגיל.
    גם הפעם בכוונתי ללדת ללא אפידורל.

נשאלתי בבית החולים האם הלמיקטל עשוי לגרום לעובר להיות מנומנם כתופעה שידוע להם שקיימת בתרופות אנטי דיכאוניות, ונאמר לי שאם רואים תינוק שלא כ"כ בוכה לוקחים אותו למוניטור לכמה שעות.

מאוד חשוב לי שישאירו את התינוקת אצלי ושאוכל לנסות להניקה מיד לאחר הלידה, כך שאם תופעה כזו היא טבעית ואין מה להתרגש ממנה אשמח לקבל הנחיות ולדעת זאת ושלא סתם יקחו את התינוקת ממני אלא רק אם משהו באמת נראה חריג.

אשמח להנחיות בקשר לכך.

תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התנהגות ילוד לאחר לידת אם אפילפטית - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    24/05/2013

הצורך בהערכת הילוד להשגחה וניתור הינה באחריות צוות חדר הלידה + רופא הילודים המלווה כול לידה " מורכבת ". את כמובן יכולה לבקש מהצוות המטפל להיות יותר קשובים לבקשתך [ מה גם שהגישה לרוב אכן לתת לך להניק כבר בהתחלה ] , והיות ולמיקטל לרוב לא גורם ללידת ילוד "אפטי " אינני רואה סיבה מיוחדת מדוע בקשתך לא תבוצע.

לידה קלה

ובברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו