הוספת תרופה - רספרדל

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הוספת תרופה - רספרדל
    ציפורה
    28/10/2013

שלום ובוקר טוב,

ביתי בת הארבע וחצי היום, אובחנה בגיל 9 חודשים: אינפנטיל ספאזם, לאחר כל הבדיקות לא נמצא גורם כלשהו לכך. טופלה במשך חודש בזריקות ACTH.

המצב היום:

היא מוגדרת כילדה עם אפילפסיה מיוקלונית לאחר היפסאריתמיה. מטופלת באמצעות סירופ דפלפט סלושיין במינון 1.4 ליום, פעמיים ביום. היום היא מאוזנת מבחינת הפירכוסים. EEG הראה ועדיין מראה התפרצויות רב זיז גל בשינה ברצפים של עד 3-4 שניות. יש לה עיכוב התפתחותי לא קטן: תואמת בשכלה לילדה בת שלוש בקושי. נמצאת במסגרת של חינוך מיוחד ובמסגרת הגן אומרות המטפלות שיש לה קושי בישיבה ולמידה ממושכת ובכלל הן לא רואות אצלה מוטיביציה ללמידה. באופן כללי: היא מדברת אך לא תואם לגילה, מבינה כמעט הכל, סופרת , לא מזהה אותיות, יש לה עדיין קושי בזיהוי צבעים וקשה לה להתרכז במשימה יותר מכמה דקות בודדות. אי לכך - קיבלנו מרשם לרספרדל במינון של 0.1 ולעלות בהדרגה ל - 0.3. קראתי המון על תרופה זו והיא לא נשמעת סימפטית.

1. האם יש לך המלצה/חוות דעת על תרופה זו?

2. מה ערך המוסף שיש לצפות מתרופה זו והאם היא באמת תעזור בעניין הלמידה והקשב? האם אתה ממליץ על תרופה חלופית?

3. מחשבה שלי בלבד - בגלל דלקת באזניים ובגרון - קיבלה אנטיביוטיקת אוגמנטין ובימים האלה אני שמה לב שהיא יותר רגועה, יותר משתפת פעולה ויותר מתעניינת. אולי הסיבה נעוצה בכך שהתרופה מעט מרדימה? מה דעתך?

4. לסיום, אציין שהיא ילדה מאוד פעלתנית וחברותית. אני אמא שקצת הלכה לאיבוד. אשמח לעזרתך !

בברכה,

ציפורה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הוספת תרופה - רספרדל

הוספת תגובה

• בבקשה רופאי פורום יקרים ענו לי

ציפורה
    01/11/2013

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הוספת תרופה - רספרדל - תגובה

ד``ר שי מנשקו
    01/11/2013

אכן ע"פ מורכבות המיקרה כפי שרק התחלת לציין כאן ניתן להבין את הבילבול שבו את נימצאת. רפסרידאל לרוב ניתן כתרופה נוירופסיכיאטרית " מעצבת התנהגות, ולא דווקא על רקע לקויות למידה. ממליץ כי תחזרי להערכת רופא מטפל לצורך הבהרות טובות יותר של השילוב התרופתי.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו