התקפי ניתוק בבת שנה וחצי + EEG

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התקפי ניתוק בבת שנה וחצי + EEG
    איילת
    18/05/2014

שלום רב,
    הקטנטונת שלי בת שנה וחצי. נולדה בשבוע 35, במשקל 2100 גרם, אחרי רעלת הריון שאובחנה בשבוע 26. קיבלתי קורס צלסטון בשבוע 26. סבלה מצהבת ילודים ושהתה בפגיה כשבועיים.
    מעבר לזה, היקף ראש קטן מהרגיל (ואינו מתואם לאחוזון המשקל והגובה שלה), אולם נראה כי התפתחותה תקינה (למרות שהתחילה ללכת רק עכשיו, יחסית מאוחר לאחיה הגדולים).

לפני כחודש וחצי היא התחילה להראות התנהגות מוזרה שנראית כמו התקפי ניתוק. ההתקפים היו כל כך "עדינים" שרק אני חשדתי בהם. מדובר בגלגול עיניים למעלה שנמשך לא יותר מ-3-5 שניות. מרבית הארועים התרחשו סביב התקופה שבה היא היתה תחת סטרס מאוד גדול (נסיון לשים אותה בפעוטון). אחרי שהוצאנו אותה, הפסיקו ההתקפים, עד לפני כשבוע, אבל מכיוון שהם כל כך קצרים קשה קצת לעקוב אחריהם.
    זה נראה כאילו היא "עושה פרצוף כועס" (היא שומטת את הצוואר כלפי מטה ומסתכלת במבט שנראה כמו כעס).
    תוצאות EEG מלפני שבועיים יצאו בלתי תקינות.
    יש לציין כי מעבר לכך, נראה לי שהיא גם קופאת מדי פעם למספר שניות, אבל שוב, לרוב זה כל כך קצר שקשה להבחין בזה. בכל מקרה, מדובר במספר מקרים כאלה ביום.

תוצאות תרשים ה-EEG:
    פעילות רקע תקינה ומאורגנת לגיל... האטה מותאמת של הרקע בנמנום... בשינה, פעילות רקע תקינה, רציפה וסימטרית...
    התפרצויות אפילפטיות מוקדיות ממושכות בתבנית של זיז/גל איטי בלתי טיפוסי בקצב של 2 הרץ נרשמו ע"פ האזורים המרכזיים-אחוריים של המיספרה ימנית מלווה לסירוגין בהכללה משנית חוזרת ללא ביטוי פרכוסי קליני בהתאמה. לציין התפתחות של הפרעת רקע ע"פ האזורים המרכזיים-אחוריים של המיספרה ימנית בשינה במהלך הרישום של ההתפרצויות המוקדיות המתוארות, אשר הובילו להכללה משנית מתמשכת יחסית.
    סיכום:
    התרשים בערנות, נמנום ושינה טבעית בלתי תקין עקב רישום של התפרצויות אפילפטיות מוקדיות ממושכות כמתואר ע"פ האזורים המרכזיים אחוריים של המיספרה ימנית אשר הפכו לממושכות עם הכללה משנית כמתואר במהלך שינה טבעית.
    מומלצת ביקורת בעוד חודשיים או בהתאמה לקליניקה.

מעבר לזה שאני מאוד לחוצה מהתוצאות, אני לא יודעת מה עליי לעשות. בינתיים עוד לא נפגשנו עם נוירולוג (את ההפניה ל-EEG קיבלנו מרופאת הילדים). קבעתי תור לנויורולוג ילדים (של הקופה) לעוד כ-3 שבועות, אבל לא ברור לי האם כדאי למהר ולקבוע תור לנוירולוג (פרטי?) כדי לא לבזבז זמן יקר, מכיוון שהבנתי שבגלל שמדובר בגיל צעיר מאוד ומכיוון שתרשים כזה יכול להיות קשור להפרעות התפתחות, אולי צריך להתחיל בטיפול תרופתי כמה שיותר מהר...
    האם יש צורך בקביעת תור דחופה לנויורולוג? האם עליי לבקש מהרופאה בנוסף תור להתפתחות הילד או שעליי לבקש בדיקות נוספות כדי לקצר את כל תהליך האבחון?

תודה מראש על ההתייחסות,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• התקפי ניתוק בבת שנה וחצי + EEG - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    18/05/2014

איילת שלום,

אם את חושדת שיש לה פרכוסים כמה פעמים בשבוע, פני מיידית לקבלת טיפול
    אם האירועים קורים פעם בכמה שבועות אפשר להמתין לנוירולוג בקופה

מציעה שתקבעו גם וידיאו EEG

בברכה ,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מבולבלת

איילת
    19/05/2014

איך פונים מיידית? אנחנו מחיפה, ונשמח להמלצה על רופא מומחה.
    תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדיין מבולבלת - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    22/05/2014

איילת שלום,

יש מספר רופאים מומחים בחיפה - מציעה שתבדקי באתר הקופה שלך או באתרים של בתי החולים. יש יחידה גדולה יחסית בבית החולים רמב"ם בניהולו של פרופ' שחר.
    אם לא תקבלו תור דחוף בקופת חולים או במרפאות בתי החולים - פנו למי שמקבל פרטי או דרך חדר מיון.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו