תרופה ללא תופעות לוואי?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תרופה ללא תופעות לוואי?
    קטי
    05/04/2016

שלום רב ד"ר, הבן שלי כמעט בן 14, אובחן עם אפילפסיה מגיל 10 ומאז מטופל תרופתית. הבעיה שהוא טוען שהתרופות עושות אותו עייף ומטושטש. במשך הזמן הרופא ניסה להוריד מינונים או להחליף תרופות, אבל בגדול כמעט כל התרופות גרמו לו לעייפות ואלה שלא גרמו לעייפות גרמו להתקפים לחזור.

עכשיו כבר שנה שהוא מאוזן ללא התקפים, אבל לאחרונה ממש נשבר לו מהעייפות שהוא חש כל הזמן והוא החליט על דעת עצמו שהוא מפסיק לקחת את התרופות. הוא גם לא מוכן לראות שוב את הוירולוג שמטפל בו. הוא כבר לא בגיל כזה שאני מסוגלת להכריח אותו בכוח לבלוע את התרופות. בקושי רב שכנעתי אותו שזה מסוכן להפסיק את התרופות בפתאומיות, אז הוא חתך את המינונים בחצי ומתכוון בכל זאת להפסיק לגמרי. הוא אומר שעדיף לו לקבל שוב התקף מאשר להיות זומבי כל הזמן.

מה עושים ? אני מבינה שהוא בגיל ההתבגרות וזה גורם לו להתמרד אבל אני חושבת שבאמת קשה לו לסבול את התופעות לוואי. אני גם רואה שבגלל העייפות הוא לא מסוגל להשקיע בלימודים, לפעמים הוא חוזר מבית ספר וישר הולך לישון בלי להכין שיעורי בית וללמוד למבחנים. הוא גם רוצה לעסוק בספורט אבל התרופות עושות אותו חלש, הוא מאוד אוהב לנסוע באופניים אבל גם זה קשה לו. זה פוגע לו גם בקשרים החברתיים.

האם יש תרופה לאפילפסיה שלא גורמת לתופעות לוואי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תרופה ללא תופעות לוואי?

הוספת תגובה

• תרופה ללא תופעות לוואי? - תגובה

ד``ר טל גלבוע
    07/04/2016

שלום קטי

הרבה בני נוער בגיל זה מסרבים לקחת תרופות מהרבה סיבות
    אם תופעות הלוואי בלתי נסבלות יש מקום להחליף טיפול
    אין תרופה בלי תופעות לוואי בכלל

אחד הדברים שלעתים משכנע בני נוער להמשיך מעקב וטיפול הוא שללא איזון מוחלט של האפילפסיה לא יוכלו לקבל רישיון נהיגה (מי שחשוב לו גם שירות צבאי אז גם לאיזון יש השפעה על הפרופיל ולכן על אופי השירות)

לאגודה הישראלית לאפילפסיה יש אפשרות לקשר אותו לבני נוער אחרים עם אפילפסיה ואולי זה יעזור וגם לקשר אתכם להורים של בני נוער עם אפילפסיה שמתמודדים עם אותם קשיים כמוכם

מציעה שגם תתייעצו עם פסיכולוג לגבי דרכי התמודדות

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תרופה ללא תופעות לוואי?

קטי
    07/04/2016

שלום ותודה על התגובה
    בעבר ניסינו לקשר אותו עם ילדים בגילו עם אפילפסיה, אבל הוא לא גילה עניין. הוא מעדיף להיות בקשר עם חברים "רגילים".
    ניסינו במשך השנים להחליף טיפול כמו וכמה פעמים, ניסינו הרבה תרופות שונות שאת שמותם אני אפילו לא זוכרת, אבל כל פעם התוצאה הייתה או תופעות לוואי חזקות או שהתרופה לא הייתה יעילה והוא שוב קיבל התקף. תמיד אמרו לנו להתאזר בסבלנות ואחרי כמה חודשים שהגוף מתרגל כבר לא יהיו תופעות לוואי כאלה חזקות אבל זה אף פעם לא קרה, וכמה סבלנות כבר יש לילד בגיל זה...
    ניסינו גם להחליף רופא, פנינו גם לכמה רופאים באופן פרטי, לכל רופא היו שיטות משלו ורעיונות חדשים, אבל תכלס זה לא הביא לשום שינוי משמעותי.
    האם יש משהו שפספסנו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו