הריון

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הריון
    טל
    10/07/2008

שלום רב! אני בת 27 חולת אפילפסיה יותר משנה. התחלתי טיפול תרופתי רק השבוע (טגרטול) אני נשואה טרייה ומאוד רוצה להכנס להריון. בנוסף לבעלי הייתה אפילפסיה (הסוג של הניתוקים) במשך שנה בתור ילד האם הסיכוי שלנו לילד חולה באפילפסיה גדול יותר? אני מאוד חוששת - תודה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הריון

הוספת תגובה

• לטל שלום

ד``ר שי מנשקו
    10/07/2008

לאפילפסיות שונות יש גם צורת הורשה שונה, כאשר לרובם טרם נימצאו הגנים האחראים להתפתחות המחלה. באופן כללי לאפילפסיה והריון יחסים מורכבים החל מהטיפול הנכון לשליטה בהתקפים אשר עלולים לעיתים לעלות בהריון, דרך הצורך בבחירה בטיפול תרופתי אשר לא יגרום למומים בעובר המתפתח (טרטוגניות) ועד ליעוץ גנטי לגבי נשאות של מחלות שונות וביניהם האפילפסיה.
    המלצתי -כי תפני בהקדם ליעוץ גנטי עוד טרם הכניסה להריון וכן תבררי מה היא התרופה הטובה ביותר היכולה למנוע פירכוסים גם כאשר תיהי בהריון וזאת מבלי לפגוע בהתפתחות העובר(למיקטל?)

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו