ייתכן כי מדובר באפילפסיה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ייתכן כי מדובר באפילפסיה
    איילה
    22/08/2008

ד"ר שלום רב, מזה מס' שבועות שאני מוטרדת באופן שאינו מניח לי, בעניין בני בן 4.5 שיש לו מדי יום או אחת למס' ימים מצב של בהייה למס' שניות. ברגע שזה קורה הוא נראה לא איתנו, וכשאני תופסת אותו בידו או קוראת לו בשמו הוא מגיב אך לא בחדות הרגילה. במשך מס' השניות הנ"ל מופיעות התופעות הבאות- העיניים שלו נראות לא לגמרי מפוקסות, והוא קצת ב"עולם משלו", אין לו תופעה של ישנוניות אחרי, לא "נעלם" לגמרי כי מגיב לי אם אני מדברת איתו תוך כדי וגם לא מאבד הכרה. אין לנו הסטוריה משפחתית של המחלה, ההריון היה תקין למעט חשד לחדרים מורחבים בזמן ההריון ובדיקת CT לאחר הלידה , שיצאה תקינה. לידת ואקום+ מלקחיים ותוך 5 דקות ציון אפגר 10. מדובר בילד מאוד מאוד נבון , ובייחוד ביחס לגילו. זה לא נראה לגמרי טבעי, ולכן נבצע את כל הבדיקות הנדרשות לכך אך על כל פנים, אני מאוד מבקשת שכמומחה בתחום, תעשה לי קצת סדר. האם ייתכן כימדובר בתופעה זמנית ולא מחלה כרונית? האם הבדיקות הקיימות יוכלו לתת תוצאה ברורה של המצב? האם ייתכן כי ישנן תופעות אפילפטיות בגיל זה שלא מלוות הלאה לאורך השנים? מה קורה במידה ולא נעזרים בטיפול תרופתי, האם התופעות מחמירות? מאוד מאוד מצפה להתייחסותך לדברים. תודה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ייתכן כי מדובר באפילפסיה

הוספת תגובה

• לאיילה שלום

ד``ר שי מנשקו
    23/08/2008

לא ציינת באם בנך ניבדק ע"י נוירולוג ילדים, מה נימצא ואילו בדיקות בוצעו כעת.
    באם אכן בוצעה הערכה נוירולוגית ולא נימצא כול סיבה לכך- לא ניתן לדבר על מחלה כרונית או כול "מהלך" אחר היות שרק לאחר קביעת אבחנה מסויימת ניתן להניח את צורת התקדמותה.
    כמו כן במיקרים שבהם EEG איננו מראה כול מימצא חריג ובאם ישנה עדיין אירועים של בהייה או "נתקים קצרים" יש מקום לבצע V-EEG אשר יכול תת מענה באם אותם אירועים קצרים מתואמים לפעילות מוחית חריגה.

אשמח לעזור בהערכתו....צרי קשר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו