אפילפסיה כן או לא ?!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה כן או לא ?!
    אמא של דניאל
    02/10/2008

דניאל בת 17.5 ספורטאית מצטיינת סבלה מהתקפי ניתוק מאז גיל 10.5 שטופלו בהצלחה בדפלפט עד גיל 15 ואז הטיפול הופסק מאחר והניתוקים נעלמו. כשהיתה בת 11 הופק אירוע אופייני במרפאת הנוירולוג המטפל בזמן נישום יתר. בתרשים EEG שנעשה בגיל 11 ( EEG רגיל ) נרשם פרץ של GSW של כ-10 שניות. דניאל טופלה במשך 4 חודשים בראוקוטאן ( במינון גבוה ) בהמהלך הטיפול (איני יודעת אם יש קשר או לא ) היא עברה התקף איבוד הכרה מלווה ברעד בכל הגוף שמיד לאחריו בעצת הניאורולוג חזרה לקחת דפלפט 500 כרונו. כאמור במהלך השנתיים וחצי האחרונות לא הייתה תחת טיפול תרופתי ולא היו אירועים. בבדיקת EEG לאחר חסך שינה שנערכה ביום חמישי שעבר ואת תוצאותיה קיבלתי היום כותב הניאורולוג- רקע סדיר, סימטרי, מורכב מפעילות אלפא 10 מ/ש הנחסמת בפקיחת עיינים. לא בוצע נישום יתר מאחר ונירדמה מהר. וברישום ממושך נראו מרכיבי שינה פיזיולוגיים. אחריהתעוררות בוצע בגירוי אור. לסיכום- תרשים לאחר חסך שינה בערות ובשינה תקין. אני מבולבלת... האם הילדה סובלת מאפילפסיה? האם להמשיך לקחת טיפול תרופתי למרות שהEEG תקין? האם EEG תקין משמעותו שהילדה בריאה? אנא עזור לי - אני דואגת!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה כן או לא ?!

הוספת תגובה

• לדניאל שלום

ד``ר שי מנשקו
    03/10/2008

EEG תקין הוא - תקין!!
    כלומר הבדיקה (החלקית שבוצעה) תקינה. כאמור EEG הוא רק כלי חלקי באפשריות לאבחן אפילפסיה במטופלים, כאשר במיקרה של ביתך יתכן והאירועים חלפו (כלומר- אפשרות של החלמה) או שהתשובה תקינה היות ולא ניבדק גם נישוף היתר העלול במיקרה שתארת לגרום לאירועים חדשים(פחות סביר). את נושא המשך הטיפול התרופתי- עליך לשוחח עם הנוירולוג המטפל בה.

צרי קשר ...אשמח לעזור עם ישנם עדין קשיים.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על המענה המהיר אבל...

אמא של דניאל
    03/10/2008

תודה על המענה המהיר- אך לצערי עדיין לא קיבלתי תשובה לשאלה- איך בעצם מאבחנים אפילפסיה, האם אין בדיקה הקובעת חד משמעית כן אפילפסיה או לא? דניאל קיבלה רישיון נהיגה זה לא מכבר- האם עלי לאסור עליה את הנהיגה? עדין הבלבול הוא גדול והדאגה עוד יותר. הנאורולוג המטפל- עושה רושם שקל לו לרשום דפלפט "כי אין לו תופעות לוואי" כהגדרתו... האם אין פיתרון פשוט יותר לאבחון בלי להלעיט את הנערה המתבגרת בכדורים שאולי לא לצורך?!? האם ניגזר עליה להמשיך לבלוע כדורים עד שיהייה או לא יהייה התקף?!? תודה רבה על תשובתך ועל סבלנותך אם אני קצת מנדנדת וחוזרת על עצמי..

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך והבהרות

ד``ר שי מנשקו
    05/10/2008

אין דרך ,שיטה או בדיקה אחת בלבד לאיבחן אפילפסיה- אלה של שילוב של אנמנזה רפואית, בדיקה נוירולוגית מקיפה ואז החלטה על בדיקות נילוות. כמו כן קשה לי להאמין כי הנוירולוג המטפל בביתך רשם דפלפט והסביר כי זאת תרופה ללא תופעות לואי- ואים כן יש לחזור אליו בהקדם לקבל הבהרות נוספות. בהקשר לרשיון- חולה אפילפסיה המטופל בכדורים וללא התקפים במשך שנה לפחות יכול לנהוג, וזאת בהנחה ריאשונית - כי דווח על כך( חובה!!) למשרד בתחבורה וקיבל אישור מרופא המשרד.

בהצלחה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו