התלבטות לגבי מתן תרופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התלבטות לגבי מתן תרופה
    ליאת
    09/10/2008

בני בגיל שנתיים פרכס פעמיים (תחת חום). לא עשו לו בדיקות. כיום הוא בן כמעט בן שמונה ולפני שלושה חודשים הוא פרכס שוב.הפרכוס החל מהתנתקות של מס' שניות ואז החל הפרכוס, סה"כ היה בערך 8 דקות. שוב באותה עת היה כנראה קפיצה של חום מ37.4 ל- 39. הפרכוס קרה ליד רופאת הילדים והיא הזמינה אמבולנס לביה"ח( באמבולנס נתנו לו5 מג דורמיקום נזלי). עשו לו EEG יצא תקין. לאחר כחודש עשינו לו שוב אך הפעם יצא לא תקין התפרצויות כלליות של רב זיז גל קדמיות התואמת אפילפסיה ראשונית כללית. לאחר כשלושה חודשים עשינו לו שוב ויצא שוב לא תקין המראה פעילות קדמית(הבדיקה נערכה בשינה ובערנות). ההמלצה ע"י רופאה אחת היה להתחיל לנטול תרופה דקלקט. ורופאה אחרת אמרה ששהמלצה לא לתת תרופה לאחר פרכוס אחד שמבחינתה ההתייחסות לפרכוס מעל גיל 7 . אני בחרדה גדולה ולא יודעת מה הכי טוב עבורו. אני חוששת לתת לו את התרופה מכיוון יש לה המון תופעות לוואי. אך אני חוששת גם ששההתקף יחזור. אמרו לנו שהסיכוי שיהיה התקףהוא במחלת חום אך לא בהכרח. דר' מנשקו מה אתה ממליץ? מה יכול לפגוע בילד מתן תרופה או אי מתן תרופה. היום הוא תלמיד כיתה ג תלמיד ממוצע. האם חוסר מתן או אי מתן יכול לפגוע בקוגניציה, בהתנהגות? תודה וסליחה על ההודעה הארוכה.'

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התלבטות לגבי מתן תרופה

הוספת תגובה

• לליאת שלום

ד``ר שי מנשקו
    10/10/2008

אכן שאלת שאלה חשובה - הנוגעת למטופלים רבים הדורשת הבהרה.
    אין פירכוסי חום מעל גיל 6 שנים( יש האומרים 7 שנים)- וכול פירכוס בזמן חום מצביע כי החום היה "המצית" לאירוע, אך מדובר בתהליך חריג אצל מטופל עם נטייה לפתח אפילפסיה. לכן לא מפתיע כי לבנך בהמשך נימצאן תרשימי EEG לא תקינים המעידים על נטייה לפעילות אפילפטיפורמית כללית. באם מאז היה לו רק אירוע בודד- אין הנחייה חד משמעית לטפל תרופתית ולא משנה עם הEEG תקין או לא. ישנם רופאים (ואני בתוכם) כאשר תבנית ה EEG חריגה ופעילה במיוחד מציעים להורים אפשרות להתחיל טיפול כבר מהאירוע ה 1- בנסיון למנוע את הבאים, אך הדברים ניבדקים לגופם וזאת לא המלצה מכלילה.

צרי קשר...אשמח לעזור בהערכתו

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו