אפילפסיה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה?
    נעמה
    13/11/2008

ביתי בת 6.3 , עברה מגיל 10 חודשים ועד היום אין ספור פירכוסי חום . (תמיד בחום) ותמיד פירכוס שהוגדר פשוט ולא מורכב. בבדיקות eeg שנעשו בעירות ובשינה (3 בדיקות בכל שנה) תמיד הכל תקין! אני מאד חוששת שזו אפילפסיה כי היא כבר בוגרת לפירכוסי חום. הדיעות של הרופאים חלוקות - רופא בכיר טען שזה עדיין פירכוס חום ואחר רמז שבשל גילה ותדירות הפירכוסים (בכל מחלת חום!) אז מדובר באפילפסיה . ראוי לציין שנתתי לה דפלפט במשך שנתיים למניעת פירכוס אך לא רק שזה לא מנע אותו אלא התופעות לוואי היו נוראיות. אומרים לי לא לדאוג אבל חיי אינם חיים בשל חרדה - שכן למעשה אני מגלה שהיא חולה רק לאחר שהחום עלה במהירות וגרם לפירכוס~ מה דעתך?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה?

הוספת תגובה

• למיכל שלום

ד``ר שי מנשקו
    14/11/2008

אכן שאלה מורכבת- אשר רק הזמן הקרוב יפתור. נהוג שפירכוסי חום "פשוטים" פוסקים עד גיל 6 שנים , אולם אצל חלק מהילדים זה נימשך עד סביב גיל 7 ( מה שאולי יהיה עם ביתך) וכול זמן שהם מוגדרים כפירכוסים פשוטים יש זמן להמתין. נכון שע"פ הספרות הרפואית עם תמשיך עם המימצאים האילו כבר תיכנס בהמשך להגדרה שניקראת פירכוסי חום +, שהם בעצם סוג של אפילפסיה.
    על רקע התאור שלך על תופעות לואי מדפלפט עדין נישמע שיש מקום להמתין בטיפול מונע. בכול אופן זקוקה למעקב סדיר אצל נוירולוג ילדים.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרכוסי חום

נטלי כרסנטי
    07/04/2010

לבני, היום בן 6 ו 3 חודשים היו פרכוסי חום (כ 7) עד לפני כמעט 3 שנים. היה מטופל בדפלפט. לא היו בעיות מיוחדות עם הטיפול המונע. לאחר שבוצע EEG לפני מספר חודשים הוחלט להתחיל בגמילה מדפלפט. כעת נמצא כמעט בסוף והלילה פתאום פרכס (היה חום מאוד גבוה). הפרכוס היה רגיל, דו צדדי,אחרי כדקה הפסיק עם תנועת הידייםאך המשיך לפרכס (היה ניכר בנשימה). במהלך הפרכוס הזרקתי לו סטזוליד.
    אני חרדה ובפאניקה שלאחר 3 שנים הוא שוב פרכס. האם זה יכול להיות ארוע חד פעמים או סימנים ראש/ונים של אפילפסיה?? האם לחזור שוב לדפלפט?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נטלי

ד``ר טל גלבוע
    07/04/2010

פרכוסי חום הינם תופעה די שכיחה ובדרך כלל חולפים סביב גיל 6.
    אינני יודעת מדוע הוחלט על טיפול בדפלפט היות וברוב המקרים לא נותנים טיפול מונע.
    אין טעם להכנס ללחץ ויש לחזור לרופא המטפל.
    אפילפסיה מאבחנים רק כאשר יש פרכוסים גם לא בזמן חום.
    מומלץ שלא תחדשי את הטיפול ללא המלצת הרופא.

בברכה,

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו