פירכוסים- בת חמישה וחצי חודשים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פירכוסים- בת חמישה וחצי חודשים
    לילך
    20/11/2008

בתי בת החמישה וחצי חודשים לפני שבוע בלילה הקיאה ולאחר מכן נשמה כדקה בכבדות . לאורך הלילה בדקתי אותה והיא נשמה רגיל . בשש וחצי בבוקר היא התעוררה, השכבתי אותה לידי והנקתי אותה כרבע שעה לאחר מכן היא הפסיקה לינוק וכמה דקות אחר כך לפתע הבחנתי כי עינייה הפכו להיות כמו קפואות, הרמתי אותה היא גילגלה עיניים והחלה להזיז את ארבעת הגפיים, ולאחר כמה דקות גם איבדה את הנשימה והונשמה כל התהליך ארך כ-10 דקות עד רבע שעה שאחר כך היא התעוררה . בבית החולים הרופא קבע כי הפירכוס הוא תוצאה של חנק ושקל לשחרר אותנו הביתה אך אני סירבתי ולכן אושפזנו והופננו ל EEG בהמתנה לבדיקה הילדה הייתה עירנית אבל לאחר מספר דקות לאחר שקיבלה חומר הרדמה שפתיה הכחילו והיא החלה לפרכס שוב, היא הועברה לחדר טראומה קיבלה וואליום שלאחריו היה פירכוס נוסף ולכן קיבלה וואליום בהמסה דרך הוריד. באותו הערב החלה ליטול פרוביטון 15 MG פעמיים ביום ולאחר בדיקת דם אתמול הוחלט להגדיל את המינון בלילה לחצי כדור נוסף. יש לציין כי בדיקת ה-EEG+ סיטי מוח + דיקור מותני יצאו תקינים. נלקחו בדיקות דם מטובליזים שעדין אין תשובה ומחר אנו מבצעים אקו לב ונקבע לנו לשבוע הבא MRI. הנירולוג קבע כי אילו הן התקפים אפילפטים. השאלות שלי הם הן: האם מינון הכדורים אינו רב בשביל תינוקת בגיל הזה?אין תרופה שניתן לקבל בסירופ ולא בכדור? מתי הטיפול יופסק? האם ישנם בדיקות נוספות שעלי לבצע כדי לבדוק את הגורם לפירכוס? הילדה היא ילדה בריאה המקבלת את כל החיסונים + דלקת קרום המוח רוטה. כפחות מחודש חוסנו האם יש קשר לפירכוס? האם כדי להמשיך כרגיל בחיסונים ? מה עלי לעשות אני מאותו הבוקר לא ישנה ובלילה עד שאני נרדמת אני דואגת להתעורר כל רבע שעה מהחשש שאני לא הראה או השמע שהיא מפרכסת. האם יש סיכון שיקרה לה משהו בזמן פירכוס? אני רוצה לציין כי כמה ימים לפני כן הילדה חשה לא בטוב הייתה מצוננת ועם חום של 38.5 והרופאה קבעה כי זה ווירלי, האם יש קשר? מצטערת על אורך השאלה אשמח לקבל את התייחסותך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• ללילך שלום

ד``ר שי מנשקו
    21/11/2008

אכן ע"פ התאור שציינת - נישמע כי מדובר באירוע פירכוסי הדורש ברור באותה מתכונת כפי שכתבת שמתבצעת כעת. מבחינת התרופות- מינון בילדים מוחשב ע"פ מישקל החולה והתאמה לרמות התרופה בדם ולכן בדר"כ מתן התרופות ומינונם אינינו מהווה בעיה באם ישנה הקפדה על כך, ובתרופה שמטופלת כעת יש צורת מתן של נוזל או כדורים לבחירתכם.
    בנוגע למשך הטיפול- קודם צריכה לסיים את הערכה ואז משך הטיפול יקבע ע"פ סוג המחלה שתיקבע , אם כי טיפול תרופתי בדר"כ נימשך בין 6 חודשים עד שנה וזאת בהנחה שאין אירועים נוספים EEG תקין וללא מימצאים בברור. לחיסונים- נושא שהיבדק רבות בעבר אין כול קשר להופעת פירכוסים, מלבד אילו הקשורים לפירכוסי חום ( היות שכול חיסון יכול לגרום לתגובה קלה של חום- וגם אז פירכוס החום רק אצל חולים עם נטייה "גנטית" לפרכס בחום)
    ולכם כמישפחה- נכון שכעת אתם מעט חוששים ומפוחדים אולם יש לנסות לחזור לשיגרה רגילה היות שהרוב החולחט של הפירכוסים הינם בנין מס שניות עד דקות בודדות החולפים לבד. מידע נוסף ותמיכה מישפחתי ניתן גם לקבל באתר אי"ל.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו