אפילפסיה לבת שנה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפילפסיה לבת שנה?
    רעות
    01/01/2009

ביתי בת השנה קופצת תוך כדי שינה, כלומר הגפיים או כל הגוף קופץ כאילו משהו מפחיד אותה. יש טיקים מוטוריים של היידים והרגליים וגם הראש (תזוזת ראש לצד, לא רצונית). התקפים אלו מתגברים בתדירות ועוצמה ונמשכים כמה שעות במחזוריות של התקף כל דקה.-שתיים. לאחרונה התחילה כאילו לכווץ את הבטן פנימה וישר אחרי זה להקשית את הגב אחורה וכמו כן לפתע למתוח ידיים ורגליים יחד, שוב, תוך כדי שינה. כל ההתקפים הם רק בשינה. היא קיבלה חבלה בראש לפני חודשיים ללא איבוד הכרה או סימנים אחרים, האם זה קשור? בנוסף - יש לה איזו נסיגה מוטורית - חזרה לזחילה שהייתה בשלב קודם. עשינו V EEG שיצא תקין (מעקב של פחות מ 24 שעות) - וקראתי שלא תמיד EEG תקין אומר שבאמת הכל תקין ויש לי תחושה שלא....אני ממש לא שקטה. ההתקפים מתאימים להתקפים מיקלונים לפחות לפי הכתוב על המחלה והם מדירים שינה ממנה, היא מתעוררת מהם . ברקע: יש לה פתחים בלב שכמעט נסגרו (PDA ו- VSD) וכעובר היה לה נוזל פריקדיאלי. מה היית ממליץ לעשות? האם ההתקפים יכולים להתאים למשהו אחר ולא לאפילפסיה? איזה בירור נוסף אפשרי? תודה מראש, אמא מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אפילפסיה לבת שנה?

הוספת תגובה

• לרעות שלום

ד``ר שי מנשקו
    02/01/2009

אכן את מתארת מצב מורכב, אולם לא ברור לי באם כתבו לך שה V-EEG מתאים לאפילפסיה מיוקלונית או למיוקלונוס של השינה ( היות שהראשון סוג של אפילפסיה והמצב השני תקין ביחס לגילה) ? כמו כן האם ניבדקה ע"י נוירולוג ילדים? האם בוצע ברור מטבולי או גנטי ?
    אשמח לשמוע...

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו