מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אבחון אחרי וידאו EEGכברה גלית13/06/2009
שלום ד"ר שי מנשקו
ביתי בת 9 וחצי כיום, נמצאת מתחת לכל עקומות הגדילה - (בביקורת קבועהנולדה פגית- תאומה). מאז שהיא בת 3 היא מעפעפת נאמר לנו שזה תיקים. כיום העפעוף נמשך לעיתים 4 שניות ויותר. בזמן העיפעוף היא ממשיכה לתפקד כרגיל - ולא נראים שום ניתוקים או איבוד קו המחשבה.
בגיל 7 בעקבות כאבי ראש חזקים נתגלה בבדיקת EEG פעילות חשמלית .
לאחר בירורים נוספים נאמר לנו שכנראה יש לה אפילפסיה מסוג פוטוסינסטיבית.
מאחר שאין לביתי התקפים הנראים לעין הוחלט לערוך לה אבחון ולאחר חצי שנה אבחון נוסף שבו נראה אם ישנה ירידה בהבט הקוגנטיבי בשל ההתקפים הסמויים.
באבחון נצפו יכולות גבוהות אך עם זאת נצפתה בעיה רגשית = אין פלא מיכוון שלא ביתי ולא אנחנו בני משפחתה יודעים מול מה אנו מתמודדים בערך שנתיים.
בשל המלצת האבחון שנעשה, התחלנו טיפול במחלקה נוירולוגית בבית חולים איכילוב, והופננו לעשות וידאו EEG .
בבדיקה זאת נראה שלביתי יש התקפים מרובים מאוד (כ 25 אם לא יותר, תוך 24 שעות) אך קצרים מאוד שניות עד 4 שניות.
נאמר לנו ע"י הפרופסור שאכן כל עפעוף = התקף ונאמר שכדאי לשקול טיפול תרופתי.
האם לדעתך רצוי להתחיל טיפול תרופתי למרות שאין השפעה בנראה בעין ובהישגים בבית הספר ???..
אני די נרתעת בעקבות מה ששמעתי אודות תופעות הלוואי שייש בעקבות לקיחת התרופות ובשל ממדיה של ביתי.
האם סוג זה של אפילפסיה יכול להעלם???
תודה רבה על עזרתך
אמא מודאגתתתת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגלית שלום
ד``ר שי מנשקו14/06/2009אכן עם כול אותם " מיצמוצים" נימצאו כמתואמים להתקפים של פעילות מוחית חשמלית חריגה , אז בפשטות ע"פ מה שכתבת ביתך כנראה מפרכסת כ 25 פעמיים ביום או אף יותר. מצב זה בודאי שלא נישמע תקין - היות שרוב הרופאים ( ואני בינהם ) העוסקים בנושא מאמינים כי עם ישנם פירכוסים הבאים לידי ביטוי קליני בתכיפות יחסית , יש להתחיל טיפול תרופתי מונע וכי תופעות הלואי של חוסר הטיפול עולות על תופעות הלואי האפשריות של טיפול תרופתי.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתופעות לוואי
כברה גלית17/06/2009ראשית תודה על ההתייחסות
כפי שאמרתי ביתי נמצאת במצב זה כבר מגיל 4 ונכון שבשנתיים האחרונות זמן המצמוצים ארך וכן מס' המצמוצים, אבל ביתי לא מרגישה דבר והיא ממשיכה לתפקד כרגיל גם בזמן עפעוף , ללא בלבול או נתוקים.
האם אתה יכול להסביר בבקשה אילו תופעות לוואי עלולות להווצר לביתי אם היא לא תיקח את התרופות???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)







.jpg)
