דר" שלום...אנא עזרתך הדחופה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דר" שלום...אנא עזרתך הדחופה
    ליהי
    27/07/2009

בני בן חודשיים וחצי.
    לפני כשבועיים יום לאחר חיסון מחומשת.האכלתי אותו בשעות הערב והילד לא היה רגוע. הוא החל לבכות ולפתע מתח את כל גופו ונהיה נוקשה לשניות בודדות.זה קרה שלושה פעמים בהפרש של שניות בין מקרה למקרה.לאחר מכן הוא נהיה אפטי וישנוני למשך חצי שעה.
    הגענו איתו למיון ואושפזנו עקה חשש לפרכוס. עברנו בדיקות שיצאו תקינות כולל EEG בשינה.
    השתחררנו הביתה באי ודאות ונאמר כי זה יכול ליהיות ריפלוקס. רופא המשפחה טען שזה מקרה של טונוס שרירים גבוה בהשפעת החיסון.
    אתמול הרדמתי את בני לישון כשהוא שוכב לידי \הוא עמד להירדם ופתאום פתח עיניים לרווחה והחל לבכות.
    מיד הרמתי אותו ושמתי לב שהילד מנותק,פשוט בוהה באוויר.ניסיתי לדבר אליו לשטוף לו פנים אבל הוא לא הגיב והיה גם חיוור . לאחר 2 דקות בערך חזר לעצמו .ועשה בראש מין תנועות של לא בערך 5 פעמים,אני לא בטוחה שאלה היו תנועות רצוניות.לאחר מכן הוא נרדם.
    אני חייבת לציין שהוא ילד חייכן פעיל ומאד סקרן.אך עם זאת הוא ילד שנבהל בקלות אפילו מרעש של זבוב.
    מיותר לצין שאני ממש חרדה ויש לי שאלות רבות
    האם זה נשמע לך כמו התקף אפילפסיה?
    אם כן מה הלאה...יש לנו ביקורת אצל נוירולוג בעוד כשבועיים האם צריך להקדים בדחיפות?
    איך מטפלים בבעיה הזאת האם יכולה ליהיות פגיעה מוחית חלילה ?
    אילו בדיקות כדאי לבצע?
    קראתי באינטרנט שההתנתקות מהסביבה (כתוצאה מהתקף) שכיחה בעיקר אצל ילדים ולרוב זה עובר עד גיל 3. האם נכון הדבר?
    תודה על המענה והמשך יום טוב

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    27/07/2009

כעת באם לא קורים אירועים נוספים - יש לדעתי מקום להמתין לבדיקה והערכה דרך נוירוללוג הילדים.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו