זקוקה לעצה דחופה - ילד בן שנתיים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעצה דחופה - ילד בן שנתיים
    מיואשת
    12/09/2009

ד "ר יקר !

ילדי בן שנתיים וחודש . לפני כ-3 שבועות ילדי החויר שפתיו הכחילו ומבטו נהיה "קפוא" לאחר כ- 5-7 שניות השתעל וחזר לעצמו , לאחר כ-שבועיים מהאירוע הראשון היה אירוע זהה נוסף יחיד .

לפני כ- שבוע( 1.9.09)חזר האירוע הזה 3 פעמים אחד אחרי השני בהפסקה של כ-שעה אחד מהשני .בכל האירועים קרה כל מה שתיארתי למעלה ,הזמנו אמבולנס ונסענו לבי"ח מיון ילדים הדסה עין כרם בירושלים, ילדי עבר סדרת בדיקות מקיפות כל הלילה כגון : א.ק.ג. , צילום חזה , בדיקה של רופא עיניים (לשלול לחץ מוחי) , סי טי ראש , אקו לב בדיקות דם - כל זה בלילה קשה אחד וברוך השם הכל היה שלילי ותקין . לאורך האשפוז היו עוד 3 מקרים ובלילה 2 מקרים .

עליי לציין שבכל פעם לפני האירוע הוא העלה דופק לכ-180 והסטורציה ירדה ל-60 ומיד אחרי האירוע זה התאזן .בלילה הוחלט לתת לו מינון העמסת ולפורל ע"מ להרגיעו . חשוב לציין ששעתיים אחרי התרופה היה לו אירוע נוסף . מכיוון שכל הבדיקות היו שליליות ותקינות עשינו ביום השני של האשפוז E.E.G כ-10 שעות אחרי האירוע האחרון והכל היה תקין .

בנוסף לאחר האשפוז הילד נבדק עם הולטר ל-24 שעות התוצאות יגיעו בהמשך ,כרגע ילדי מקבל 2.2 מ"ג סירופ דפלפט פעמיים ביום ואני בחוסר ביטחון קשה לגבי מתן התרופה - אני חרדה מאוד שהטיפול לא נכון , בתאריך 15/09/09 יהיה E.E.G נוסף ,

בתאריך 10/9/09 עשינו בבי"ח בדיקת דם לילד ע"מ לראות את השפעתה של התרופה רופאת המשפחה שראתה את התוצאות אמרה שמינון התרופה נמוך מידי - אני לא מוכנה להגדיל את המינון וכרגע רופאת המשפחה מתחשבת בתחושותיי - אני בחרדה ואני מפחדת לפגוע בילדי עם התרופה ,
    ד"ר , האם אתה חושב שיש אפילפסיה לילד ? מה אתה מציע לעשות ? האם ישנן תופעות עצירת נשימה וכיחלון למס' שניות שלא קשורות לאפילפסיה ?

עינת ,אמא מודאגת ומאוד לא שקטה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• לעינת שלום

ד``ר שי מנשקו
    15/09/2009

באם תרשים ה EEG הנוסף שוב חוזר ללא כול מימצאים חריגים - אולם האירועים כפי שאת מתארת ממשיכים , יש לשקול בהקדם לבצע ניטור ע"י וידאו EEG.
    כמו כן בין האפשריות הנוספות למצבים הגורמים לתמונה ניתן למנות הפרעות קצב לב [ ציינת שבוע הולטר ] בעיות מרכזיות במיבנה המוחי[ ולכך בהמשך יש לשקול לבצע MRI מוח] או אף תבניות התנהגות שונות [אשר לא מתאימות לתאור של האירועים שכתבת ].
    לא לגמרי ברור לי מדוע הותחל הטיפול התרופתי אולם ממולץ להמשיך מעקב נוירולוג צמוד והמשך הברור עד מציאת הגורם לכך.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר שי היקר

מיואשת
    16/09/2009

אלף תודות על תשובותיך המקצועיות .

ראיתי הרבה רופאים ב-3 שבועות האחרונים , אך בהרגשתי אתה מקצועי ותשובותיך תואמות את מצבו של בני.

לגבי הסירופ דפלפט - לא רציתי כלל לתת לו אך במיון ניתנה הפעם הראשונה ובהמלצת הרופאים היינו צריכים לתת מינון שתואם את משקל גופו. האם יש סוגי אפילפסיה לילדים ללא טיפול רפואי ?

שאלה חשובה מאוד : האם יש איזהו קשר בין דפיקות לב קודם לאירוע האפילפטי כי זה קורה באופן גורף אצל בני?או יותר נכון האם ייתכן שעקב דופק לב מואץ מתרחש אירוע אפילפטי ???

תודה על המלצתך לVIDEO E.E.G , בע"ה מחכים לתשובות טובות
    האם אתה מקבל פציינטים אליך וכיצד ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    19/09/2009

לעיתים בסוגים כמו"אפילפסה שפירה של גיל הילדות" יש הטוענים כי באם אין פירכוסים תכופים אין צורך בטיפול תרופתי, והדבר לעיתים [ רחוקות] נכון גם עם ישנם סוגים אחרים של אפילפסיות בהם האירועים הפירכוסים לא תכופים או ארוכים.
    שינוי מקדים בקצב הלד לכול אירוע- דרוש ברור מעמיק כי שינויי בלחץ הדם [ ירידה] היכולים לגרום לפירכוסים או לחליפים יכולים להיות סימן מקדים [ "האורה" ] לפני אירוע פירכוסי.

לשאלה השלישית - צרי קשר עם מזכירתי ע"פ המיספר בסוף ההודעה.

בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו