מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקות דם תקופתיותאבי08/11/2009
שלום רב
בתי בת ה-6 מאובחנת כחולה באפילפסיה שפירה של גיל הילדות נוטלת מזה כ-10 חודשים אוספולוט.
מספר חודשים לאחר שהתחילה ליטול את הכדורים ביצענו בדיקות דם על מנת לבדוק את מצב המלחים בגופה והבדיקות היו תקינות. שאלתי היא האם יש לבצע בדיקות דם נוספות תקופתיות בכלל ובפרט לגבי המלחים?
האם יתכן כי האוספולוט משפיע על יובש או גירוי בעיניים? בזמן האחרון עיניה קצת מגורות ויבשות ויש תלונות מצידה על כך שהעיניים שורפות לה.
שאלה נוספת - רופאת הילדים אומרת כי על חולי אפילפסיה לעשות חיסון שפעת החזירים. האם עלינו לחסן את בתנו בחיסון זה? אני בהתלבטות אם זה הכרחי.
אודה לך אם תוכל להמליץ לי מה עלי לעשות
תודה על תשובתך המהירה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לסיגל שלום
ד``ר שי מנשקו08/11/2009אני נוהג לבקש לבצע " בדיקת מלחים בדם " כול 3-5 חודשים באם ממשיכים לקחת אוספולוט- אולם לרופאים שונים טווחים שונים. וכן אוספולוט יכול לגרום לכול מיני תופעות של יובש או אלרגיה קלה - אולם קודם כול יש לשלול כי לא מדובר באלרגיה מקומית מסיבה אחרת של הלחמית אצל רופא העיניים.
בנוגע לחיסון " שפעת החזירים "- ע"פ הגדרות משרד הבריאות חולים עם אפילפסיה נימצאים הקבוצת הסיכון של מחלות כרוניות ולכן ללא קשר לסוג האפילפסיה - מומלץ כי יתחסנו ובהקדם.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)