בדיקות דם תקופתיות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בדיקות דם תקופתיות
    אבי
    08/11/2009

שלום רב
    בתי בת ה-6 מאובחנת כחולה באפילפסיה שפירה של גיל הילדות נוטלת מזה כ-10 חודשים אוספולוט.
    מספר חודשים לאחר שהתחילה ליטול את הכדורים ביצענו בדיקות דם על מנת לבדוק את מצב המלחים בגופה והבדיקות היו תקינות. שאלתי היא האם יש לבצע בדיקות דם נוספות תקופתיות בכלל ובפרט לגבי המלחים?
    האם יתכן כי האוספולוט משפיע על יובש או גירוי בעיניים? בזמן האחרון עיניה קצת מגורות ויבשות ויש תלונות מצידה על כך שהעיניים שורפות לה.
    שאלה נוספת - רופאת הילדים אומרת כי על חולי אפילפסיה לעשות חיסון שפעת החזירים. האם עלינו לחסן את בתנו בחיסון זה? אני בהתלבטות אם זה הכרחי.
    אודה לך אם תוכל להמליץ לי מה עלי לעשות

תודה על תשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בדיקות דם תקופתיות

הוספת תגובה

• לסיגל שלום

ד``ר שי מנשקו
    08/11/2009

אני נוהג לבקש לבצע " בדיקת מלחים בדם " כול 3-5 חודשים באם ממשיכים לקחת אוספולוט- אולם לרופאים שונים טווחים שונים. וכן אוספולוט יכול לגרום לכול מיני תופעות של יובש או אלרגיה קלה - אולם קודם כול יש לשלול כי לא מדובר באלרגיה מקומית מסיבה אחרת של הלחמית אצל רופא העיניים.
    בנוגע לחיסון " שפעת החזירים "- ע"פ הגדרות משרד הבריאות חולים עם אפילפסיה נימצאים הקבוצת הסיכון של מחלות כרוניות ולכן ללא קשר לסוג האפילפסיה - מומלץ כי יתחסנו ובהקדם.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו