מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרכוס בשינהנוחי10/01/2010
בת 7 פרכסה לראשונה מתוך שינה.
תוצאות EEG סוער
טופלה בדפלפט 200 מ"ג פעמיים ביום + קרניטי פעם ביום.
אתמול באמצע הלילה בעקבות רעש מחדר השינה מצאתי אותה יושבת במיטה עם עיניים פקוחות מתנדנדת קדימה ואחורה ובוהה בקיר ללא תופעת פרכוס ו/או איבוד נשימה.
היא לא התייחסה או הגיבה לדיבורי.
לבסוף נרדמה ובבוקר לא זכרה כלום .
האם זהו סוג של התקף אפילפסיה?
בכללי - השינה שלה לא רגועה, עם הפסקות נשימה בזמן השינה.
כיצד עלי לפעול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנוחי שלום
ד``ר שי מנשקו11/01/2010ככול הנראה מה שתארתה אך היה אירוע פירכוסי- במידה וישנם אירועים נוספים, יש לחזור להערכת נוירולוג מטפל ולהעריך את רמת התרופה או הצורך בהחלפתה היות ויתכן שאיננה משיגה " שליטה " טובה על הפירכוסים.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיכרות אישית
שירה24/03/2010הי נוחי,
אני מקווה ששלום ביתך ושלומך טוב. אולי אוכל לעזור בשיתוף בתחושות מצד החולה עצמו, למרות שאני מבוגרת מביתך.
לפני מספר שנים אובחנה אצלי אפילפסיה ליילית לאחר מספר התקפים מתוך שינה.
עוד בילדותי הייתי מדברת מתוף שינה, קמה, מתיישבת ולעיתים אף הולכת... בגיל 23 היה לי התקף אפילפטי ראשון מתוך שינה. ובגלל השינה ה"פעילה" שלי ובגלל תוצאות בדיקות נורמליות לא קשרו את התופעה מיד לאפילפסיה. רק לאחר מספר התקפים דומים הוחלט כי אני סובלת מאפילפסיה ובעזרת טיפול תרופתי נפסקו ההתקפים. גם השינה שלי נהייתה רגועה יותר ועמוקה יותר.
מה שסיפרת שהבת שלך עשתה מתוך שינה מזכיר לי מצבים בהם התעוררתי בעבר, עוד לפני שידעתי על המחלה. נראה לי שאין לך מה לדאוג. יכול להיות שקרו לה דברים דומים מתוך שינה גם לפני אך מכיוון שלא חיפשתם אותם לפני, גם לא מצאתם...
לסיום, אני מאחלת לביתך בריאות טובה, אם אוכל לעזור בכל דבר, אפילו בשיחה מרגיעה, אשמח (:
בברכת חג שמח, שירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)