מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פרכוס - דחוףמייחלת לפתרון11/03/2010
לביתי בלת ה-8 אובחנה אפילפסיה לפני כשנה וחצי, מוקד שמאלי קדמי שעובר הכללה, מזה 10 חודשים מאוזנת לחלוטין ,והיה מאד מאד קשה לאזנה , היא הגיעה לאובדני הכרה והכחלה.
מאז שהוסף למיקטל אוזנה , אך אמש באמצע ארוחת ערב כ10 דק' לפני מתן תרופות הערב ,היא לכאורה מעדה וראשה נחבט בשולחן הזכוכית ואז היא נפלה לכסא ליד, לאחר מספר שניות של בלבול , והלם שלה היא התרוממה וחזרה לתפקוד כאילו לא קרה דבר. ברור לי שזאת לא מעידה , הסיטואציה היתה כמו בהילוך איטי בסרט ואין מצב שיכלה למעוד ולחבוט ראשה כך..
מה לעשות? אני בהסטריה, היה לי רושם שסוף סוף אוזנה והנה שוב סרט בלהות.
היא במינונים הכי גבוהים ב-3 תרופות והבדיקות של אצ אר אי והאי אי ג'י האחרון תקינות, ומראות שהתרופות כן איזנו.
האם פרוש הדבר שהיא חזרה לפרכס? האם פרכוס כזה קצר - שבריר שנייה עושה נזק?
תודה רבה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום מייחלת לפתרון
ד``ר טל גלבוע11/03/2010על פי התאור של האירוע בהחלט סביר שמדובר בפרכוס. לא ציינת האם גם בעבר הפרכוסים היו כאלו. גם אם מדובר בפרכוס לא בהכרח ביתך יצאה לחלוטין מאיזון. לעתים למרות מינון תרופתי גבוה (לא ציינת אלו תרופות היא מקבלת) רמת התרופה בדם אינה גבוהה או שהילד עלה במשקל ואז מופיעים שוב פרכוסים. לעיתים, לצערינו, התרופות אינן יעילות ויש לשקול טיפולים אחרים ביחד עם הרופא המטפל. ככלל, פרכוסים גורמים נזק בעיקר כתוצאה מחבלה, ולכן משך הפרכוס אינו משנה.
מומלץ כי תפני לרופא המטפל ותתייעצי עימו.
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסילחה, השתנה לי הניק למיכל
מיכל=מיחלת לפ13/03/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא, הפרכוס שונה
מיכל12/03/2010הפרכוס אינו דומה כלל לעבר, שם הפרכוס התחיל במבט תקוע והמשיך בהפניות ראש הליכה הסתכלות על התקרה ואז אובדן הכרה והכחלה.
הפרכוס הזה היה כמו מעידה - החליקה ,הראש היכה בשולחן ומשם החלקה הצידה ,ואז כעבור שניות התרוממות והמשך רגיל של החיים. בזמן האחרון היא מעדה ונפצעה בברך וכן מעדה ונפלה על ראי ונפצעה בעין ועכשיו אני במתח שכל האירעים הנ"ל אינן מעידות אלא פרכוסי שניות שמאופיינים במעידה וחבלה..
קבעתי תור לרופא לצערי זה רק עוד 3 שבועות.אני בדכאון מוחלט. האם לכל תרופה היא מתרגלת ואז אין איזון? ובאשר לפתרונות אחרים , דיאטה קטוגנית אינה מתאימה לה, ניתוח נשלל ומה נשאר?
הרגשתי שלמיקטל הפכה לישועה והנה גם היא ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום מיכל
ד``ר טל גלבוע13/03/2010נשמע סביר מהתאורים של המעידות שאכן אלו פרכוסים. עם השנים בחלק מן החולים משתנה אופי ההתקפים. לעתים תרופה אחרת נותנת את הפתרון אולם לצערנו כרבע עד שליש מחולי האפילפסיה אינם מגיעים לאיזון באמצעות תרופות. ישנם מספר ניתוחים אפשריים כולל ניתוח שמתאים בעיקר לסוג ההתקפים החדשים שתארת. בנוסף קיימת אפשרות לקוצב העצב התועה, וכדאי לדון על כך עם הרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
(1).jpg)