אמא מודאגת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אמא מודאגת
    יפית
    03/06/2010

שלום דוקטור בני בן ה 11 אובחן כחולה אפילפסיה את ההתקף הראשון הוא קיבל לפני כשנה באמצע הלילה מתוך שינה לפני ההתקף במשך היום הוא לא הרגיש טוב והקיא כמה פעמים וישן הרבה במשך היום ואז באמצע הלילה קיבל התקף של פירכוסים שעבר לאחר כשתי דקות ואיבד את ההכרה לכמה דקות נסענו למיון בהדסה בדקו אותו ושחררו אותנו הביתה למעקב נירולוגי נערכה בדיקת eeg שיצאה תקינה לאחר 4 חודשים שוב הוא קם בבוקר והקיא והיו עוד כמה הקאות במשך היום וברבע בצהריים הוא קיבל התקף נוסף נסענו עם אמבולנס להדסה והחליטו לאשפז אותו בבית החולים הוא קיבל עוד שתי התקפים באותו היום נתנו לו זריקה והוא לא קיבל עוד התקפים מאז הוא מטופל בדפלפט בוקר וערב בeeg השני ראו שיש אפילפסיה עברו מאז ההתקפים האחרונים 9 חודשים. אבל מאז בערך פעם בחודש הוא סובל מיומיים שלושה של כאבי ראש ובחילות שמלווים בהקאות ככה כל חודש אנחנו בפחד מתמיד בימים של ההקאות שלא יגיע התקף נוסף. חוץ מזה גם השינה שלו לא תמיד רגועה יש לו לילות שמתוך שינה היד קופצת או הרגל ולפעמים גם כל הגוף . רציתי לציין שגם הבן השני שלי שהוא בן 9 סובל מאפילפסיה אבל ההתקפים שלו קלים יותר וגם החיין שלי סובל מזה ,ואחותי ז"ל הייתה חולה באפילפסיה ונפטרה בגיל עשרים לאחר שקיבלה התקף באמבטיה.רציתי לשאול אם יש קשר בין ההקאות לאפילפסיה,ומה הקפיצות בלילה אומרות .אשמח אם תענה לי אני נמצאת במצוקה נוראית ופחד תמידי,כל המשפחה בהיטריה תמידית .תודה סופי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אמא מודאגת

הוספת תגובה

• ליפית שלום

ד``ר שי מנשקו
    05/06/2010

אכן יתכן קשר בין פעילות אפילפטית להקאות, היות ואחד מסוגי האפילפסיה השכיחים יחסית הניקרה גם אפילפסיה ממקור "אוקסיפיטאלי" [ איזורי המוח האחורים] מדווח לעיתים קרובות ככאבי ראש בסמיכות לאירועים הקאות חוזרות ואז יתכן גם הופעת אירועים פירכוסים חוזרים.
    יתכן גם אירועים של מיגרנה-אפילפסיה [ הניקראים גם מיגרלפסי] אולם אם סוג אפילפסיה זה אכן קיים ישנו עדין חוסר מוסכמות בספרות הרפואית.

האם עברתם הערכה ויעוץ גנטי על רקע מספר בני מישפחה עם אפילפסיה?
    באם לא - אשמח לעזור במסגרת מירפאתי בבה"ח תל השומר.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ליפית

ד``ר שי מנשקו
    08/06/2010

אשמח לראות אותכם - במיסגרת מירפאתי בבית החולים תל השומר ולא בצורה אחרת
    התור לתאום [ דברי עם אורנה או דבורה] 035302687

בברכה

ד"ר מנשקו

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו