מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוצב ווגליאמאשל07/06/2010
בני בן ה- 6 שנתיים עם אפילפסיה לא מאוזנת מסוג של מיוקלוניק אסטטיק ו- ESES . אני מתלבטת לגבי הקוצב.
אשמח אם אוכל לקבל תשובות למס' שאלות:
1. כמה ניסיון יש עם ילדים לא מאוזנים עם סוג האפילפסיה המתוארת מעלה?
2. כמה זמן לוקח עד שרואים אם יש שיפור בכמות הפרכוסים?
3. מה תופעות הלוואי והאם יש תופעות בלתי הפיכות?
4. אני מבינה שיש מס' סוגי קוצבים. מה ההבדל ביניהם?
אודה מאוד לתשובתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לנעמי שלום
ד``ר שי מנשקו08/06/2010בארץ הושתלו כרוב ל 300 קוצבים ומתוכם לפחות כמחצית לילדים [ בעולם קרוב ל 60 אלף]
באופו כללי ללא התיחסות לסוג אפילפסיה מסויים אחוז ההצלחה המדווח עומד על כ 33% אחוזים - אולם יש לזכור כי באותו "סל" ניכללים גם המושתלים עם האפילפסיה הקשה והעמידה לפירכוסים אשר בעצם "ממסכים" על ההצלחות ביחס לחולים אחרים עם הטבות משמעותיות.
מבחינת הזמן "לתוצאות"- השאלה למה את מתכוונת היות שלקוצב הטבה מהבחינה הקוגנטיבית, מצב הרוח, וכן השינוי בתדירות הפרכוסים [ כול אחד מרכיב שונה וחשוב מבחינת התפקוד היומי]
ולכן אין זמנים מוגדרים . לרוב ככול שעובד זמן ממושךיותר, כך ישנם יותר דיווחים על הטבה בתחומים בנ"ל.
מבחינת ה ESCS- ואילו טיפולים קיבל
אשמח להעריכו ולענות על שאלות נוספות גם במסגרת מרפאת הקוצבים הוגאלים לילדים שאותה אני מרכז בבה"ח ספרא שבתל-השומר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לתשובתך ועוד
אמאשל08/06/2010לשאלתך, הטיפול שעשינו לESES כלל בין היתר העמסת סטרואדים וIVIG הכל ללא הועיל. הוצע לנו לעשות גם העמסה של פבלמט , אבל הרגשתי שבני פשוט "קשוח" מאוד בעניין עמידותו לתרופות. עד היום התנסינו גם בדיאטה קטוגנית שעזרה לתקופה קצרה ואנחנו עדיין על דיאטת אטקינס שעזרה בעבר יותר והיום לא כל כך עוזרת.
חשבתי גם על הניתוח של הפרדת האונות במח, אבל מקריאה מעמיקה, נראה לי כי כרגע לא אבחר באופציה זו.
אני מתעניינת באפשרות של הקוצב הווגלי. כי בכל מקרה נראה לי שהתרופות אינן הטיפול המתאים לילדי (אנחנו מנסים כבר תרופות שאינן בסל).
אשמח לדעת כיצד אפשר להזמין תור במרפאתךלשם ייעוץ ?
ניסיתי מס' טלפונים ללא מענה מתאים.
והאם אפשר להגיע באמצעות טופס 17?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שי מנשקו10/06/2010ניתוח "להפרדת אונות" איננו כמעט מקובל כיום, ודוקא היתי ממליץ כי תשקלו שוב את ענין מתן הפלבמט היות שלעיתים ישנם תוצאות טובות גם לאחר עמידות לתרופות אחרות.
אשמח להעריך את האפשרות להשתלת קוצב ולספק עד מידע במיסגרת מרפאת הקוצבים שאני מרכז בבה"ח ספרא [כמובן ניתן להגיע עם טופס 17]. צרי קשר בטל 035302685 ותבקשי לקבוע תור למרפאת קוצבים הבאה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקוצב וסל הבריאות
לחיאני22/07/2010שלום ד"ר.
האם הקוצב הוגאי לנכלל בסל הבריאות? אם לא מהי עלותו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום לחיאני
ד``ר טל גלבוע22/07/2010הקוצב מכוסה בסל הבריאות
בברכה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)