ילדה בת 3 וחצי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ילדה בת 3 וחצי
    איילת
    16/06/2010

שלום רב,
    ביתי בת ה- 3 וחצי סובלת מזה חצי שנה מאפילפסיה. ביצעה EEG אשר מראה על כל + MRI תקין. (אני רושמת בקצרה מישום שכבר כתבתי לכם מס' פעמים -תודה על התשובות).
    לפני כשבועיים היה חולה בוירוס ויראלי עם חום גבוהה שנמשך שבוע לאחר 2 של חום החלה ליפול 5 פעמים ביום בערב של אותו יום הלכנו למיון תה"ש בו מטופלת והעלו לה לאת התרופה (דלפלט) מ- 4CC ל- 5 CC לאחר התייעצות. עברו מס' ימים הילדה הרגישה טוב החום ירד (2 בלי חום)נפלה פעם אחת בבית עברו עוד מס' ימים נפלה שוב ביום שבת האחרון פעמיים ביום א' הייתה בסדר אתמול יום ב' נפלה בגן פעם אחת ואז דיברתי עם הרופאה המטפלת והחליטו שוב לעלות לה את מינון התרופה הפעם ל- 7 CC. משקל הילדה הוא 18 קילו בערך -אולי ממש מעט פחות.
    בוצעו בדיקות דם שאמרו שרמת התרופה בדם הוא 54.8 כאשר הערכים הם 50-100.
    שאלתי היא: האם באמת הרמה בדם נמוכה שמצריכה לעלות כחה את התרופה?
    מה ההשלכות של עלייה בתרופה?
    האם יש מצב שהתרופה לא מתאימה כלל? ואז מה עושים?
    בדיקת EEG רגילה לא וידאו תתבצע ב-1.7 אם לא יהיו ארועים נוספים.
    אני מאוד מודה לכם על התשובות אתם מאוד עוזרים לי להתמודד עם המצב החדש הקשה הזה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    ילדה בת 3 וחצי

הוספת תגובה

• שלום איילת

ד``ר טל גלבוע
    17/06/2010

עדיף שתשאירי את הערכים של רמת התרופה לרופאה ותתמקדי בפרכוסים.
    ככלל, כל זמן שיש פרכוסים ואין סימנים של מינון יתר של התרופה ניתן להעלות מינון
    אם מגיעים לרמות מאוד גבוהות (בדפלפט מדובר על רמות של 140 ומעלה) ועדיין יש פרכוסים ניתן לומר שהתרופה לא יעילה ואז מחליפים תרופה בהדרגה.
    ככל שעולים במינון יש סיכוי יותר טוב לשלוט על הפרכוסים אך עולה הסיכוי לתופעות לוואי.

בברכה,

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו