מלמול

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלמול
    אביגיל
    17/06/2010

ד"ר מנשקו שלום וערב טוב,
    ביתי היום בת שנה. אובחנה בגיל 8 חודשים ב - infantile spasms. טופלה מייד עם האבחון בזריקות ACTH וכעת מטופלת בלמיקטל פעמיים ביום במינון של 15 מ"ג.
    לדברי הרופא ההתפתחותי, יש לה עיכוב התפתחותי ומתאימה מבחינה מוטורית לגיל 8 חודשים.
    יושבת , זוחלת גחון ומנסה גם 6, מנסה להתיישב, מתהפכת בקלות , משחקת יפה עם צעצועים,
    מסתובבת ציר בקלות, חייכנית, חברותית, מזהה את הקרובים לה , מחבקת, מושיטה ידיים כשרוצה בידיים ויש לה אחיזת צבת. אוהבת מס' דמויות בטלוויזיה. ישנן 2 תופעות שמדאיגות אותי:
    עד לפני מס' ימים הייתה ממלמלת : נה נה, מה מה, טה טה וררררררר. ביומיים האחרונים שמתי לב שהמלמול ממש פחת ואפילו כמעט ונעלם. אין שום שינוי אחר בהתנהגות. אני קצת מודאגת וחוששת כי הרי מלמול מורה על התפתחות מוחית תקינה ( כפי הידוע לי ).
    2. לאחרונה יש לה המון תנועות ידיים שמזכירות תנועות של "תיפוף" בשתי הידיים. זה קורה גם לפעמים ברגליים ( רק בזמן שכיבה על הבטן).
    שאלותיי הן:
    1. מה הרושם שלך? מדוע חלה נסיגה זו? ומה עליי לעשות?
    2. מה מהות תנועות התיפוף הנ"ל? האם יש קשר להפסקת המלמול?
    בברכה,
    סנאית ,
    אמא של אושר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלמול

הוספת תגובה

• לסנאית שלום

ד``ר שי מנשקו
    17/06/2010

אינני בטוח כי הפחתת המילמול אכן קשורה לירידה קוגנטיבית או התפתחותית - אולם מומלץ לבצע EEG חוזר בערנות ושינה ואז לחזור להערכת נוירולוג מטפל עם התוצאות.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו