שאלה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שאלה
    גל
    04/07/2010

היי
    סובלת מאפילפסיה, לפני ההתקף יש לי תחושת טעם מאוד מוזרה בפה ולאחר 40 שניות בערך יש לי התקף.
    הנוירולוג שאני מטופלת אצלו, אמר לי שלפעמים יכול להיות לי את תחושת הטעם ללא התקף.
    רציתי לדעת יותר על זה כי לא כל כך הבנתי אותו, יכול להיות לי סתם תחושת טעם? למה זה קורה?
    ושאלה נוספת, מה הסיכויים שיהיה לי רק את הטעם בפה ללא התקף?
    תודה מראש
    גל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

• לגל שלום

ד``ר שי מנשקו
    04/07/2010

הטעם [ במקרה שלך ] או כול תחושה אחרת , נקראת בשפה מיקצועים האורה [AURA] אשר הינה לרוב חלק המקדים את הופעת הפירכוס, אולם בהחלט יכול להופיע ללא המשך פירכוסי!
    מהות התופעה אינה בוררה וכנראה נובעת " משיתוף" מסלולים תחושתים הנמצאים במסלול הפירכוס. יש לציין כי חולי אפילפסיה שונים עם האורה יכולים לעיתים למנוע הופעת הפירכוס בדרכים שונות עקב אותה תחושה מקדימה הנותנת כמין " זמן הכנה " טרם האירוע.

בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך שאלה

גל
    05/07/2010

רציתי לדעת איך אפשר למנוע את הופעת הפירכוס?
    דבר נוסף מה הסיכוי שיהיה לי מצב של אורה ללא פרכוס? האם להרבה אנשים שיש להם אורה, יש להם את האורה ללא הפרכוס?
    אני חולת אפילפסיה 3 חודשים ומעולם לא היה לי סיטאוציה כזאת של אורה ללא הפרכוס.רציתי לדעת מה הסיכוי שדבר כזה יכול לקרות לי? או אם בכלל דבר כזה יקרה לי?

תודרה מראש
    גל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד``ר שי מנשקו
    11/07/2010

לרוב (לצערי) לא ניתן למנוע הופעת פירכוסים ללא טיפול תרופתי או רפואי אחר. כמו כן אינני יודע מהו אחוז החולים החווים האורה ללא פירכוסים, כאשר לרוב ישנה האורה ומיד פירכוס או פירכוס מידי ללא כול האורה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו