מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהגל04/07/2010
היי
סובלת מאפילפסיה, לפני ההתקף יש לי תחושת טעם מאוד מוזרה בפה ולאחר 40 שניות בערך יש לי התקף.
הנוירולוג שאני מטופלת אצלו, אמר לי שלפעמים יכול להיות לי את תחושת הטעם ללא התקף.
רציתי לדעת יותר על זה כי לא כל כך הבנתי אותו, יכול להיות לי סתם תחושת טעם? למה זה קורה?
ושאלה נוספת, מה הסיכויים שיהיה לי רק את הטעם בפה ללא התקף?
תודה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לגל שלום
ד``ר שי מנשקו04/07/2010הטעם [ במקרה שלך ] או כול תחושה אחרת , נקראת בשפה מיקצועים האורה [AURA] אשר הינה לרוב חלק המקדים את הופעת הפירכוס, אולם בהחלט יכול להופיע ללא המשך פירכוסי!
מהות התופעה אינה בוררה וכנראה נובעת " משיתוף" מסלולים תחושתים הנמצאים במסלול הפירכוס. יש לציין כי חולי אפילפסיה שונים עם האורה יכולים לעיתים למנוע הופעת הפירכוס בדרכים שונות עקב אותה תחושה מקדימה הנותנת כמין " זמן הכנה " טרם האירוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
גל05/07/2010רציתי לדעת איך אפשר למנוע את הופעת הפירכוס?
דבר נוסף מה הסיכוי שיהיה לי מצב של אורה ללא פרכוס? האם להרבה אנשים שיש להם אורה, יש להם את האורה ללא הפרכוס?
אני חולת אפילפסיה 3 חודשים ומעולם לא היה לי סיטאוציה כזאת של אורה ללא הפרכוס.רציתי לדעת מה הסיכוי שדבר כזה יכול לקרות לי? או אם בכלל דבר כזה יקרה לי?
תודרה מראש
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד``ר שי מנשקו11/07/2010לרוב (לצערי) לא ניתן למנוע הופעת פירכוסים ללא טיפול תרופתי או רפואי אחר. כמו כן אינני יודע מהו אחוז החולים החווים האורה ללא פירכוסים, כאשר לרוב ישנה האורה ומיד פירכוס או פירכוס מידי ללא כול האורה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)

(1).jpg)