מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- גילוי אפילפסיה לבת שליאיציק11/07/2010
שלום רב
לפני חצי שנה עבר על בתנו תהל(בת שלוש ותשעה חודשים) מקרה מוזר ולהלן הפירוט- אירוע של סטיית פנים עם נפיחות ימנית ,דיברה לאט עם שיתוק של צד ימין בפנים ,מלווה בחוסר תגובה ואח"כ דיבור איטי (האירוע נמשך כ- 6 דקות) כאשר לאחר מכן אחת לחודשיים אירוע זה חזר כולל דיווחים מהגן על עייפות יתר ואז החלטנו ללכת לנויורולג ששלח אותנו לבדיקת EEG .
חשוב לציין שבחודש האחרון אחת לשבוע בשעות הבוקר יש לה ניתוק המלווה בכבדות בדיבור פה נוטה לצד ימין ותחושת עייפות והרגשה לא טובה המתארך כ- 5 דקות.
בפיענוח ה-EEG נכתב :
התקבל תרשים בעל רקע איטי בלתי סדיר גבוה מתחמורכב מגלי דלתא וטטא סימטרים בלתי סדירים בתדירות 4-6 הרץ מתאים לשינה ולגיל.נרמה פעילות כישורית ו K complex סימטרית.
רקע זה הופרע לעיתים ע"י התפרצויות גלים חדים וגלים זיזיים גבוהי מתח סינכרונים.
לסיכום- תרשים פרוקססימאלי מעקב ותיאום.
כתוצאה מפיענוח ה-EEG קיבלנו מרשם מרופא המשפחה שהתייעץ עם נוירולוג לקניית טגריטול עם מינון של 2 cc עד לעלייה של 5 cc בהדרגה.
מכיוון שאני מודאג כמו כל אבא שרוצה לפעול בצורה שקולה ללא חיפזון ולבדוק היטב עם הדרך לטיפול היא אכן הכי טובה ..ברצוני לשאול מס' דברים:
1- האם יש צורך בטיפול תרופתי בסוג האפלפסיה של הבת שלי(הבנתי שהיא מוגדרת קלה)?
2- האם התרופה טגריטול הינה הטובה ביותר(הבנתי שיש תופעות לוואי לא פשוטות) או שעדיף תרופה בשם אוספולוט(תבליות) שלפי הבנתי היא ללא תופעות לוואי?
3- האם יש צורך בבדיקת EEG נוספת ?
ממתין לתשובתך ומודה מראש על ההתייחסות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הערכה חוזרת
ד``ר שי מנשקו11/07/2010קראתי בעיון את סיכום ה EEG שכתבת- ולא ניכתב בו דבר לגבי המיקום שבו ניצפה הפעילות החריגה המתוארת " כהתפרצות גלים חדים וזיזים" שהוא דבר מפתח בקישור בין הדיווח על מימצאי ה EEG לבין התלונות של המטופל. לדעתי עליך לחזור בהקדם למכון שביצע את הנ"ל ולבקש הסבר או להביא לנוירולוג המטפל העתק מהבדיקה להערכה חוזרת, או אף לשקול בדיקה חוזרת.
עלי לציין כי האירועים שאתה מציין- מזכירים מבחינת התאור , ושעות הופעתם ( בבוקר לפני ההתעורריות) אפילפסיה שפירה של גיל הילדות ( " רואלנדית" ) ואשר אם כך , הטיפול המומלץ היה דוקא בתרופה בשם אוספולוט ולא טגרטול ( שלה כפי שציינת תופעות לוואי מרובות יותר ).
גשו להערכה חוזרת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה חשובה
איציק13/07/2010מכיוון שאני מתכוון להקשיב להצעתך ולקחת את הEEG לחוות דעת נוספת(לברר מה מוקד ההפרעות) ולבקש טיפול באוספולוט ולא במה שקיבלתי..ולכן אני עדיין לא מתחיל לתת לבת שלי את הטיפול התרופתי .האם זה יכול לפגוע בה ?או להחמיר את האפילפסיה שלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)